09 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşüm için yeni eşik!

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşüm için yeni eşik!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalara gerçek kişi hesaplarının TL'ye dönüşümü için yeni eşik belirledi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Hürriyet'te yer alan habere göre, tesis süresi, hesaplama tarihini takip eden ayın son cuma günü başlar, tesis başlangıcını takip eden 6. ayın son cuma gününden bir önceki gün sona erecek.

Yine aktarılan detaylara göre, bu madde hükümleri yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonu büyüklüğü Merkez Bankası tarafından belirlenecek olan tutarın altında olan bankalara uygulanmayacak.

Merkez Bankası ndan TL ye dönüşüm için yeni eşik!

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırdı.

Bankalardan edinilen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), belirli bir limitin üzerinde olan kredi kartlarında nakit çekim ve kuyum harcamaları için düzenleme yaptı.

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön