28 / 04 / 2024

Mert Yıldızhan: Konut almanın tam zamanı!

Mert Yıldızhan: Konut almanın tam zamanı!

Başkent'e Elit Royal Residence gibi lüks ve konforu konut projelerine imza atan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, yatırımcının döviz fiyatlarında yaşanan bu kritik süreci fırsata çevirebileceğini kaydetti...



Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Yıldızhan, yatırımcının döviz fiyatlarında yaşanan bu kritik süreci fırsata çevirebileceğini kaydetti. 


Dövizdeki artış inşaat sektöründe mecburi fiyat düzenlemesi getirmesine karşın, konut, yatırımcının en fazla güvendiği liman olmaya devam ediyor. Özellikle yerel seçimlerle konut sektörünün altın dönemini yaşaması beklenirken, dövizdeki son gelişmeler de yatırımcının gözünü kulağını konut projelerine çevirdi. 


Başkent'e Elit Royal Residence gibi lüks ve konforu konut projelerine imza atan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, yatırımcının döviz fiyatlarında yaşanan bu kritik süreci fırsata çevirebileceğini kaydetti. Gayrimenkuldu yatırımcısını hiçbir zaman üzmediğini hatırlatan Yıldızhan, şunları söyledi: "Döviz fiyatları aralık ayından bu yana müıhiş bir artış gösterdi. Yaşanan bu artış yatırımcısını da heyecanlandırdı. Son ekonomik gelişmeler öncesinde birikimini dövize yatıranlar bu süreçle oldukça kara geçti diyebiliriz. Ancak ekonomi durağan ilerleyen bir sektör değil, kurların nasıl ilerleyeceği hiç belli olmuyor. Bu nedenle de döviz yatırımcısının son artışları kazanca çevirmesi gerekli. Sektörlere baktığımızda, en güvenli yatırım aracı geçmişten beri hep gayrimenkuldur. İnsanlar, kur düşmeden elindeki parayı değerlendirmek istiyor. Bu gelişmeler de döviz yatırımcısını gayrimenkule, özellikle de konuta yönlendiriyor." Dövizdeki yaklaşık yüzde 20'lik dalgalanmanın çoğu sektörü yakından ilgilendirdiğini kaydeden Yıldızhan, ülkemiz ekonomisinin lokomotifi inşaat sektöründe ise özellikle ithal malzeme kullanan inşaatları etkilediğini ifade ederek şöyle devam elti: "Son zamanlarda yapılan bilyük projelerin çoğu ithal ürünleri kullanmasından dolayı fiyatlara her an bir zam gelebilir. Bu yüzden kur artışını fırsata çevirmesi konut almak isteyenler için büyük bir avantaj sağlayacak. Elii RoyaIResidence projemizin yüzde 80' i bitmiş durumda olduğu için biz bu kur artışından çok etkilenmedik. O yüzden de miimkiin olduğunca fiyatları sahil tutmaya gayrel gösteriyoruz" Yıldızhan, bıı hareketliliğin geçen hafta sonundan itibaren satış ofislerine yansımasını gözlemlediklerini ifade etli.



Dünya 


Geri Dön