29 / 04 / 2024

Merter, uluslararası moda üssü oluyor!

Merter, uluslararası moda üssü oluyor!

Genellikle tekstilde ucuzluk merkezi olarak tanınan Merter, moda markalarının üretim üssü oluyor. 8 bin tekstilcinin devasa bir tekstil fabrikasına dönüştürdüğü Merter, katma değeri yüksek tasarım ürünleriyle yönünü yurtdışına çevirdi.




Genellikle tekstilde ucuzluk merkezi olarak tanınan Merter, moda markalarının üretim üssü oluyor. 8 bin tekstilcinin devasa bir tekstil fabrikasına dönüştürdüğü Merter, katma değeri yüksek tasarım ürünleriyle yönünü yurtdışına çevirdi. Merter Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MESİAD) yeni yönetimi bu hedefle, yurtdışında hararetli bir çalışma başlattı. Merterli üreticiler, yabancı alıcıları Merter'e davet ederek üretimi yerinde gösteriyor. MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, "Arap ülkeleri, Mısır, Cezayir ve Fas öncelikli hedefimiz. Devamında Güney Afrika'ya açılacağız" diye konuştu. 


HEDEF ÜLKELER BELİRLENDİ 

Gecü, 1-6 Eylül arasında Fas, Kırgızistan, Kazakistan gibi birçok ülkeden gelecek konukların katılımıyla Merter 2014-Uluslararası Merter Moda" haftası etkinlikleri yapacaklarını belirtti. Etkinlik kapsamında MESİAD'ın 20'nci yılı da kutlanacak. Gecü, ABD'den Çin'e tekstil ihraç eden Merter'in artık moda ve tasarım ürünlerinde de söz sahibi olmaya başladığını belirterek "Merter'i Moda merkezi haline getireceğiz. Modanın toptancısı biz olacağız. Bu amıaca yönelik olarak Brezilya, Güney Afrika ve Gana'ya bile gideceğiz" dedi. 


Mağazalar gece yarısına kadar açık


Modanın önemli merkezlerinden biri olan Merter, 01-06 Eylül'de önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. Uluslararası Merter Moda etkinliği boyunca mağazalar saat 24.00'e kadar açık olacak. Defilelerde Özge Ulusoy, Çağla Şikel gibi yerli ve yabancı 40 model görev alacak.


Merter'de sokakların trafiğe kapatılma projesinin olduğunu söyleyen Gecü, "Burası tekstil ihracatının yüzde 20'sini gerçekleştiriyor. Yurtdışından müşteri getirmeye yönelik de çalışmalar var. Sokakların tamamını alışveriş merkezi konseptine göre düzenlemek istiyoruz" diye konuştu.



Sabah




Geri Dön