14 / 05 / 2024

Meta Bilişim A.Ş.'den yeni proje sinyali!

Meta Bilişim A.Ş.'den yeni proje sinyali!

Meta Bilişim İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Emrah Özoral, doğru planlama ile doğru yerde yatırım yapmak istediklerini ve yeni proje için yer arayışında olduklarını açıkladı.



Yeni proje için yer arayışına gireceklerini ifade eden Can Emrah Özoral, önce satın alma yoluna gideceklerini söyledi. Can Emrah Özoral doğru yerde doğru planlama ile yapacakları yatırımın sinyalini verdi.

 

Meta Bilişim A.Ş. tarafından Bodrum'da hayata geçirilen İasos Exclusive projesi piyasa dalgalanmalarından etkilenmeden yoluna devam ediyor.

 

Meta Bilişim İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Emrah Özoral, projenin tamamını 2018 Şubat ayı içerisinde teslim etmeyi planladıklarını açıkladı. Bağla Koyu’nda denize 120 metre mesafede yer alan İasos Exclusive projesi her biri 4+1 müstakil havuzlu 34 niş villadan oluşuyor. 

 

Meta Bilişim A.Ş. den yeni proje sinyali!


Kaba inşaatın sonuna yaklaşıldığı Bodrum İasos Exclusive projesinde satışlar piyasa dalgalanmalarından etkilenmedi. Can Emrah Özoral, şunları söyledi:


"Meta Bilişim İnşaat A.Ş. olarak İasos bölgesinde hayata geçirdiğimiz ilk projemizde inşaat sektöründe edindiğimiz tecrübelerimiz, Bu bölgede yatırım yapmaya devam etmemiz gerektiğini hissettirdi. İnşaat yaptığımız yer Bodrum. İkamesi olmayan, doğal güzellikleri ile, oksijeniyle ve sosyal yaşantıdaki hareketliliğiyle özellikle her kesimden, her gelir grubundan insanın, büyük şehirlerden kaçıp burada yaşama hayalleri kurduğu bir yer. Yatırıma oldukça açık olan Bodrum Yarımadası'nda Bağla Koyu’nda ki bu eşsiz araziyi alarak, çok özel bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık. İasos Exclusive gerçekten özel bir proje. Biz aslında sadece ev inşa etmiyoruz. Biz, herkesin sahip olabileceği konforlu bir yaşamın anahtarını sunuyoruz. Hazır tapu ve kat irtifakı kurulmuş villalardan oluşan Iasos Exclusive Projesi, lüks bir yaşama, uygun fiyatla sahip olmak isteyenler için gerçekten kaçırılmayacak bir fırsat. Yaptığımız inşaatın kalitesi ve kullandığımız ürünlerin hepsi A+ ancak her gelir grubundan alıcısı olabilecek bir bedel ile satışa sunuyoruz.  Bu nedenle de hali hazırda İnşaat halinde projemizin %70'i satış işlemi tamamlanmış, görüşmesi devam eden satış aşamasında olan birkaç evimiz daha var. Bu da gösteriyor ki, doğru fiyat politikasıyla, doğru yatırımcıyı bir araya getirebiliyoruz. Projemizi ziyaret eden her kesimden müşterilerimiz, sunduğumuz konfor, inşaat kalitesi ve akıllı evlerden oluşan projemizde uyguladığımız satış fiyatlarımızı, oldukça cazip buluyorlar. Biz, kendi öz sermayemiz ile yaptığımız projemizde en başından bu yana Türk Lirası bazında satış politikamıza devam ediyoruz. Projenin tamamını kendi özkaynaklarımızla hayata geçirdiğimiz için, belirlediğimiz fiyatlar muadillerine göre oldukça makul düzeyde. Bizim yaptığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerle, eş değer kalitede satılan yapılar, bizim Türk Lirası rayicimizin, Euro veya Dolar hali olarak satışa sunuluyor. Bu nedenle de 4 ay gibi kısa bir sürede projemiz henüz bitmemiş olmasına rağmen, evlerimizin %70’inin satışı gerçekleşti."

 

Son dönemde para piyasalarında yaşanan hareketliliğin, piyasalarda yarattığı belirsizliğin emlak sektörüne de yansıdığını belirten Can Emrah Özoral, "Son dönemde gerçekleşen dalgalanmaların, özellikle para piyasalarında yarattığı olumsuz etki, inşaat sektörünün de en önemli sorunlarından biri. Bu dalgalanmaların oluşturduğu belirsizlik üzerine satışlar neredeyse durma noktasında yavaşlıyor. Satışlar azalınca bu sefer inşaat firmaları, satış fiyatlarını geriye çekiyorlar. dolayısıyla, aslında iki yönden kar marjınız azalıyor. Piyasalarda yükselen dövize bağlı olarak, sizin maliyetleriniz arttığı gibi, satışa yansıtamadığınız, hatta söz konusu gayrimenkulü satmak için fiyat kırma politikanız, kar marjınızın oldukça düşmesine neden oluyor. Biz bu nedenle özkaynaklarımızla iş yapmayı her zaman tercih ediyoruz. Projelerimizde her zaman TL fiyatlar belirleme nedenimiz, bu tür dalgalanmalardan etkilenmeden, müşterilerimize sabit fiyat politikamızla hizmet verebilmek için uyguladığımız bir politika. İşin aslı, doğru zamanda doğru projeye yaptığınız yatırım, bu tür belirsiz zeminde yatırımcıya büyük karlılık oluşturur. Bu nedenle aslında bu dönem, parayı elde tutma değil, yatırım yapma zamanı. Doğru projeyi bulduğunuzda da emlak da bu yatırımda en iyi enstrüman."


Geri Dön