16 / 06 / 2024

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

Günlerdir Sibirya'dan gelen Ayber kar yağışı gündemdeki yerini korkuyor. Dün İstanbul'da etkili olmaya başlayan kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği açıklandı. Peki İstanbul'u ve Türkiye'yi gelecek günlerde neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



Kar sebebiyle ana arterlerde tuzlamalar yapıldı ve böylece herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle seferlerin yüzde 30 azaltıldığı İstanbul Havalimanı'ndaki uçuslarda da aksama yaşanmadı. Uçuşlardan önce buzlanmanın önüne geçilmesi amacıyla uçaklara, "de-icing" ve "anti-icing" ismi verilen buz çözücü işlem uygulandı. İstanbul Havalimanı'nda görüş mesafesinin sıfıra yaklaştığı anlar hariç,  uçak iniş ve kalkışları sorunsuz olarak yapılması öngörülüyor. Kar yağışı kapsamında alınan tedbirler dahilinde, megakentte metrobüs sabaha kadar, raylı sistemler gece 02:00'ye kadar, vapurlar da 00:00'a kadar çalışacakken, Şehir Hatları ve İETT'de de seferler yoğunluğa göre belirlenecek ve gerekirse ek seferler konacak. Deniz Taksi ve İSPARK 24 saat hizmet sunuyor. Kar yağışı sebebiyle kapanan yolların ise kritik yollarda beklemede olan çekiciler aracılığıyla hızlı bir şekilde açılması planlanıyor. 

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından duyurulan önlemlere ilişkin olarak şehre giriş yapacak olan kamyon ve TIR'lar da polis tarafından tek tek durdurularak başka yerlere yönlendirildi. İstanbul Valiliği tarafından saha sonra yapılan açıklamada, Trakya ve Anadolu istikametlerinden megakent İstanbul'a gelen TIR ve kamyonların şehre girişine kontrollü olarak izin verildiği verildi. 

Yerlikaya, AFAD'da  gerçekleştirdiği duyuruda, iki yeni karar aldıklarına dikkat çekerek, "Kamu kurumlarında hamile ve engelliler 11 Mart günü idari izinli sayılacak. Bugün (dün) saat 19:00 itibariyle motosiklet ve scooterlerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecek, motokuryelik yapılmayacaktır. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım, toplu taşıma araçlarını tercih edelim" açıklamasında bulundu.


Geri Dön