26 / 06 / 2024

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

Günlerdir Sibirya'dan gelen Ayber kar yağışı gündemdeki yerini korkuyor. Dün İstanbul'da etkili olmaya başlayan kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği açıklandı. Peki İstanbul'u ve Türkiye'yi gelecek günlerde neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



Türkiye'de pek çok şehirde etkisini gösteren kar yağışı dün de etkili oldu ve yoğun kar yağışı sebebiyle Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Ordu, Sinop, Samsun, Düzce, Bolu ile Tekirdağ’ın Çorlu, Kapaklı, Saray, Çerkezköy ilçelerinde, Konya Seydişehir'de ve Kars, Karaman’da Başyayla'da bugün eğitime ara verildiği açıklandı. 

Yoğun kar yağışının beklenmesi gerekçesiyle herhangi bir problemle karşılaşılmaması amacıyla Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul’a TIR ve kamyonların girişine dün saat 04.00’ten itibaren yasaklandı, TIR ve kamyonlar sürücülerinin İstanbul’a geçişinin yasaklanması sebebiyle TEM yolu Şekerpınar gişelerinden itibaren 8 kilometre uzunluğunda TIR ve kamyon kuyruğu görüldü. Trafiğin de bu nedenle bu noktada neredeyse durduğu görüldü. 

Meteorolojiden şok uyarı! 4 gün devam edecek! İstanbullular dikkat!

İstanbul ve Ankara’yı birbiriyle buluşturan Bolu Dağı TEM yolu geçişinde aralıklarla hafif kar yağışının etkisini gösterdiği belirtildi. Karayolları ekipleri, güzergahlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını gerçekleştirirken; dün kar yağışına ek olarak fırtına da etkisini gösterdi. Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımına imkan sunan Gestaş tarafından, dün Kuzey Ege Denizi’ndeki etkili poyraz sebebiyle bazı feribot seferlerini iptal ederken; Bursa Deniz Otobüsleri’nde de dün bazı seferler gerçekleştirilemedi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde geçtiğimiz akşam etkisini gösteren kar yağışı dün sabaha kadar devam etti. Erzurum ilinde 1.101, Kars’ta 132, Ardahan genelinde 56, Ağrı’da 52 ve Muş’ta ise 32 köy yolunun ulaşıma kapandığı açıklandı. İl Özel İdare, Karayolları ve belediye ekipleri tarafından kapanan yolların tekrar açılması için çalışmalar başlatıldı. 

Bankalar bugün açık mı? 10-11 Mart bankalar çalışıyor mu?

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

Vali Yerlikaya açıkladı! Okullar tatil edildi mi? Memurlar kaç gün idari izinli olacak? İşte ayrıntılar...

 


Geri Dön