28 / 04 / 2024

Mevduat faizleri düşmeye başladı! Bankalar faizleri neden düşürüyor?

Mevduat faizleri düşmeye başladı! Bankalar faizleri neden düşürüyor?

Yüzde 50’yi aşan mevduat faizleri 2024 yılı ile beraber gerilemeye başladı. Gazeteci Zeynep Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak "Mevduat faiz oranlarındaki gerilemeyi neye bağlıyorsunuz?" diye sordu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...



2023 yılının son ayında hem politika faizi artışının hem Kur Korumalı Mevduat'tan çıkış stratejisinin hem de bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkileriyle yüzde 50’yi aşan TL mevduat faizleri 2024 yılı ile beraber gerilemeye başladı. Bazı bankalarda 3 aya kadar vadeli mevduat faizi yüzde 40’ın altına düştü.

Gazeteci Zeynep Aktaş resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/zeynepxaktas üzerinden bir paylaşım yaparak, "Mevduat faiz oranlarındaki gerilemeyi neye bağlıyorsunuz?" diye sordu.

Zeynep Aktaş'ın paylaşımı şu şekilde:

Mevduat faiz oranlarındaki gerilemeyi neye bağlıyorsunuz?

MEVDUAT FAİZ ORANLARINDA 4 PUANLIK DÜŞÜŞ

1. Bankaların 25 Aralık haftasında 100 bin liraya kadar TL mevduata 3 aya kadar varan vadede verdiği faiz oranı yüzde 45-50,5 seviyesinde bulunuyordu. 
2. Mevduat hacmine göre 500 bin liraya kadar bu oran yüzde 46-51’ya, 1 milyona kadar yüzde 46,5-52’e, 10 milyona kadar da yüzde 47-53’e ulaşıyordu. 
3. 8 Ocak haftasına gelindiğinde ise aynı mevduatlara verilen faiz oranları 4 puan birden geriledi. Bu düşüş hem kamu hem de özel bankalarda yaşandı. 
4. Ekonomi Gazetesi'nin takip ettiği bankaların mevduat faiz oranlarına göre 100 bin liraya kadar 3 aya kadar vadede mevduat faizi yüzde 36,5-41’e, 500 bin liraya kadar yüzde 39- 42’e, 1 milyon liraya kadar mevduat yüzde 42-43,5’e ve 10 milyon liraya kadar mevduatta ise yüzde 44’e geriledi.

Peki bu konu ile ilgili vatandaşlar ne düşünüyor? İşte Zeynep Aktaş'ın paylaşımına gelen yorumlar...

"Seçim ve yine yeniden parasal gelişme"

 

"Kimsenin kredi kullanmamasına bağlıyoruz"

"Yıl sonu makyajı bilanço, yıl başı parayı satamıyorum"

 

Tuvalette ultra lüks dönemi! Giriş 50 TL!

Dolar ve Euro'dan yeni rekor geldi! 

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön