08 / 05 / 2024

Mevsim kurak geçince zeytinyağı fiyatları tavan yaptı!

Mevsim kurak geçince zeytinyağı fiyatları tavan yaptı!

Akdeniz'de kuraklık zeytin ve zeytinyağı üretimini de etkiledi. Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi İspanya'da fiyatlar 10 ayda yüzde 60 oranında yükseldi. Kuraklık devam ederse fiyatların daha fazla artmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Son yıllarda etkisini giderek hissettiren iklim krizi tüm dünyayı etkilerken, tarım ürünü fiyatlarında da fiyat artışını beraberinde getiriyor.

Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi olan İspanya’da devam eden kuraklık yüzünden zeytinyağı fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Zeytinyağının bir litresi, geçen senenin haziran ayı seviyelerine göre yüzde 60’lık artış ile birlikte 5,4 Euro’ya çıktı.

Mevsim kurak geçince zeytinyağı fiyatları tavan yaptı!

Konu ile ilgili olarak, İngiliz Financial Times (FT) gazetesine konuşan analistler, bu yaz aylarının da kurak geçmesi halinde zeytin rekoltesinin azalacağı ve fiyatların daha da artacağı konusunda uyarısında bulundu.

ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ YARI YARIYA AZALDI

Dünyada zeytinyağı üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan İspanya’da üretim, kuraklık yüzünden son bir yılda yaklaşık yüzde 50 oranındaki bir düşüş ile birlikte 780 bin tona geriledi.

İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön