30 / 04 / 2024

Mezitli'ye modern nikah salonu yapılacak!

Mezitli'ye modern nikah salonu yapılacak!

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Derhal modern bir nikah salonu yapacağız. 400-500 kişilik bir kültür merkezini de mutlaka bu yıl içinde başlayıp bitireceğiz" dedi.



Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçedeki mevcut nikah salonundan utanç duyduğunu, 300-400 kişiyi bir araya getirecek bir salon olmamasının da belediyenin ayıbı olduğunu belirterek, "Derhal modern bir nikah salonu yapacağız. 400-500 kişilik bir kültür merkezini de mutlaka bu yıl içinde başlayıp bitireceğiz" dedi. 

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, 2015 yılında hayata geçirecekleri projelerle ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Bu yıl içinde hemen başlayarak mutlaka gerçekleştirecekleri iki projeleri olduğunu dile getiren Tarhan, bunları yeni bir nikah salonu ve ilçede eksik olan bir kültür merkezi olarak sıraladı. "Kültür merkezi ve nikah salonu bizim ayıbımızdır" diyen Tarhan, "Utanç duyduğum bir nikah salonumuz var. Mezitli'ye bu yıl içerisinde ve derhal başlayarak mutlaka modern bir nikah yapacağız. Mezitli'de bir tek toplantı salonu yok, bir tiyatro getirmek isterseniz sahnelenecek bir tiyatro salonu yok, 300-400 kişiyi bir araya getirecek özel, kamuya veya belediyeye ait tek bir salon yok. Bu da bir ayıbımız bizim. Onun için 2015 yılında bir kültür merkezini mutlaka yapacağız. En kısa zamanda bunu da yapacağız, bu yıl içerisinde başlayıp bitireceğiz" diye konuştu. 

Modern bir nikah salonu için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile görüşmeler yaptıklarını bildiren Tarhan, MTSO'nun böyle bir salon yapma durumu olduğunu ve görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. 

Görüşmelerin kısa sürede sonuçlanacağını da belirten Tarhan, nikah salonunu MTSO yapmazsa kendilerinin mutlaka yapacağını kaydetti. 

Yapmayı hedefledikleri kültür merkezinin yeri konusunda bazı çalışmaları olduğunu ifade eden Tarhan, arsayla ilgili bir kişiyle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde olumlu sonuçlanacağına inanıyorum, çünkü önce yerin mülkiyet sonunun halletmemiz gerekir. Önümüzdeki günlerde çözümleyeceğiz. Çok güzel bir yer var, onun için de bazı harcamalarda bulunacağız. Bütçeye de koyduk bunu, arsasıyla ilgili de koyduk, arsasıyla ilgili düşündüğümüz 1 milyon lira gibi bir yere bir ödeme yaparak arsayı elde etmek istiyoruz. 

Düşündüğümüz anlamdaki 400500 kişilik bir kültür merkezinin de 500-600 bin liradan aşağıya çıkmayacağını biliyorum, daha da yüksek bir rakamı biz bütçemize koyduk. Bu kültür merkezini yarışmayla yapmayı düşünüyoruz. 

Yerini halleder etmez hemen mimari projesi için Mersin özelinde Mersin'deki mimarların katılacağı yerel bir yarışma açacağız ve modern bir kültür merkezini Mezitli'ye kazandıracağız" şeklinde konuştu. 

Seçim öncesinde söz verdiği gibi ilçedeki tüm pazar yerlerini de Tece'den başlayarak bu yıl içinde acilen üstlerini kapatarak modern hale getireceklerini aktaran Tarhan, bir başka önemli projelerinin de belediye kreşi olduğunu söyledi. Belediye kreşini de bu yıl içerisinde yapacakları bilgisini veren Tarhan, "Kreşin projesi hazır, yeri hazır. Bir hayırseverin desteğiyle yapıyoruz. 

Denize yakın, belediyeye ait güzel bir alanda bir belediye kreşi yapacağız. Belediye personeli için ama halka da açık olacak. Projesi bitmek üzere, onayı alınır alınmaz hemen başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, sanat evleri ve spor sahalarının sayılarını da artıracaklarını, bunlar için oldukça fazla yerleri olduğunu da dile getiren Tarhan, "Bu söylediklerimin çok üstünde proje gerçekleştireceğiz biz. Ama söylediklerim olmazsa olmazlarımız ve derhal başlayarak yüzde 100 gerçekleştireceğimiz projeler" dedi. 

Daha sonraki yıllarda gerçekleştirmeyi hedefledikleri ve yine iddialı oldukları iki konuyla ilgili görüşmelerinin devam ettiğini belirten Tarhan, bu projelerin belli süreçler alacağını bildirdi. 

Bunlardan birinin sahilde bisiklet ve yürüyüş yolu projesi olduğunu kaydeden Tarhan, şu anda birinci aşamasının projesinin hazırlandığını ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde onaylandığını, Milli Emlak Müdürlüğü ile tahsis konusunda görüşmelerinin sürdüğünü ifade ederek, "Hazineden bu proje için sahildeki alanın tahsisini bekliyoruz, tahsisi alır almaz, eğer 2015 yılında alırsak 2015 yılında başlayacağız" diye konuştu. 

Diğer bir projelerinin ise 'Mutlu Yaşam Köyü' ismini verdikleri yaşlılar için bir yaşam merkezi olduğu bilgisini veren Tarhan, bu merkez için büyük bir alan gerektiği için Büyükşehir Belediyesi'ndeki nazım imar planları çalışmalarını beklediklerini söyledi. Nazım imar planları tamamlandığında bu projeyi de hayata geçireceklerini vurguladı. 

Nazım imar planına bağlı olarak gerçekleştirmeyi düşündükleri önemli bir projenin de sanayisini mevcut yerinden kaldırarak, çok daha modern bir sanayi sitesi yapmak olduğunu dile getiren Tarhan, ayrıca Mezitli'de büyük, modern bir kompleks şeklinde 'oto galericeler sitesi' ile büyük mobilya mağazalarının yer taleplerine karşılık vermeyi de amaçladıklarını söyledi. 

Yatırımcıların artık Mezitli'ye gelmek istediklerinin altını çizen Tarhan, buradaki en büyük engellerinin ise 5 binlik nazım imar planı olduğuna işaret etti. Tarhan, şunları söyledi: "Mevcut nazım planının değişmesini bekliyoruz. 

Çünkü plan sınırları itibariyle biraz zorlanmak durumunda Mezitli, bunu aşması, kabuğunu kırması gerekiyor. Ama kabuğumuzu henüz tam olarak kıramadık. 

Çünkü ulaşım sorununu çözmek de kırsal alanda yatırım yapmak da nazım plana bağlı. O nedenle çevre planı ve ona bağlı olarak hazırlanacak nazım planı Mezitli ölçeğinde son derece önemli. 

Bunun da en kısa sürede isteğimiz doğrultusunda çıkması için Büyükşehir'de çaba göstereceğiz." Büyükşehir Belediye Meclisi'ne hayata geçirmeyi planladıkları bir projeyle ilgili teklif sundukları bilgisini de veren Tarhan, şöyle devam etti: "Mezitli Kent Meydanı, belediye binası ve kaymakamlık birimleri aynı yerde olacak şekilde bir nazım planı değişikliğini Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine getirdik. Şu anda komisyonda, ufak tefek pürüzler nedeniyle beklemede. 

Önümüzdeki aylarda bunun da olumlu şekilde çıkmasını bekliyoruz. Kararın çıkması halinde daha büyük ölçekte bir proje yarışmasıyla Mezitli'ye yakışır bir belediye binası ve kent meydanını eski kullanılmayan Mezitli Hali'nin bulunduğu, sanayinin yanındaki alanı ve çevresini de boşaltarak, sanayiyi de oradan kaldırarak yapacağız. Gerçekten artık Mezitli'nin çağdaş bir Avrupa kenti olmasını istiyoruz. Sloganımız zaten 'Mutlu Kent Mezitli' ve herkesin mutlu olmasını istiyoruz."


Adana İlk Haber


Geri Dön