05 / 05 / 2024

Miami gayrimenkulde hızlı gelişti!

Miami gayrimenkulde hızlı gelişti!

Miami gayrimenkulde ABD’de ilk sırada yer alıyor. 2016 yılı verilerine göre Miami’de en çok konut alan yabancı yatırımcılar arasında Türklerin 5’inci sırada yer alıyor.



Türklerin Miami’ye olan yatırımlarında TL’nin dolar karşısındaki değer kaybıyla durgunluk yaşanırken, Miami halen gayrimenkulde ABD’de ilk sırada yer alıyor. Piyasa Analiz ve Marketing kuruluşu ISG World’un (International Sales Group) yıllık raporuna göre Miami, lüks gayrimenkul piyasasında en hızlı büyümede ABD’de 1 numara, dünyada ise 5’inci sırada. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Miami Brickell City Centre’de yapılan ve 700’u aşkın gayrimenkul kuruluşu ve danışmanlarının katıldığı yıllık toplantıda konuşma yapan ISG CEO’su Craig Studnicky, Florida’ya her gün başka eyaletlerden ve ülkelerden 902 kişinin göç ettiğini, bunun tam tersine New York eyaletinde günde 132 kişinin de dışarıya göç ettiğini belirtti. 
Studnicky, 'Florida bölgesindeki büyümenin yüzde 45’i South Florida yani Miami bölgesinde yaşanıyor. Yeni yapılmakta olan binalar her zaman talep bulmakta, Brezilya, Kolombiya ve Arjantin basta olmak üzere Güney Amerika ülkelerinin Florida’ya olan ilgisi her geçen gün artmakta' dedi. 

Miami Emlak Federasyonu üyesi Nurdan Yıldırım, 2016 yılında Miami’de en çok konut alan yabancı yatırımcılar arasında Türklerin 5’inci sırada, lüks konutta da 3’üncü sırada yer aldığını belirtti. Miami’nin popüler olması ve vergi avantajıyla cazip olduğunu belirten Yıldırım, son dönemde Türklerden gelen talepte yavaşlama olduğunu ifade etti. Türklerin beklemeye geçtiğini belirten Yıldırım, Miami’nin her zaman popülerliğini koruyacağım da ekledi.

10 soruyla Miami’den ev almak!

Baran Süzer Miami'de iki yeni otel açacak!


Geri Dön