07 / 05 / 2024

Milas İçmesuyu İsale Hattı Projesi hayata geçiriliyor!

Milas İçmesuyu İsale Hattı Projesi hayata geçiriliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bir günde imzaladığı Milas îçmesuyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi Uygulama Projesi'yle ilçenin yıllık 5 milyon metreküp su ihtiyacı Akgedik Barajı'ndan karşılanacak.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bir günde imzaladığı Milas İçmesuyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi Uygulama Projesi'yle ilçenin yıllık 5 milyon metreküp su ihtiyacı Akgedik Barajı'ndan karşılanacak. 


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Milas İçmesuyu İsale Hattı ve Teri! Merkezi Uygulama Projesi'nin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sunulan dosya, Bakan Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı. 


Milas İçmesuyu İsale Hattı ve Terfi Merkezi Uygulama Projesi'nin inşaat sahasında kalan taşınmazlar kamulaştırılacak ve tesis en kısa zamanda tamamlanarak su sorunu bitiyor Milas'ın yıllık 5 milyon metreküplük su ihtiyacı Akgedik Barajı'ndan karşılanacak. 

hizmete açılacak. 


Temeli 1995'te atıldı 

Projenin tamamlanmasıyla Milas'ın yıllık 5 milyon metreküplük su ihtiyacı Akgedik Barajı'ndan karşılanacak. içme suyunu kuyulardan karşılayan ve bunun için ayda 200 bin lira elektrik parası ödeyen Milas, bu masraftan da kurtulacak. Temeli 1995 yılında atılan ve atıl bu-akılan Akgedik Barajı, 2009'da sulama amaçlı tamamlandı. Yerel yönetimlerin talebi üzerine içme suyu temin edilmesi için DSİ tarafından düzenlendi. 

İsale hattı döşeme çalışmaları devam eden proje kapsamında terfi merkezi için de kamulaştırma işlemleri sürüyor. 


Yeni Asır


Geri Dön