14 / 05 / 2024

Milas'ta 11 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Milas'ta 11 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Milas İcra Dairesi, Avşar mahallesi Avşarönü mevkiinde bulunan deniz balıkları kuluçkahanesi satışa çıkarıldı. Satış bedeli 11 milyon 30 bin TL olarak belirlendi.



Milas İcra Dairesi, Avşar mahallesi Avşarönü mevkiinde bulunan deniz balıkları kuluçkahanesi 11 milyon 30 bin TL'ye satılıyor. Gayrimenkulün ihalesi 1 Şubat 2020 günü gerçekleşecek. 

T.C. MİLAS İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Bilirkişi Raporuna Göre Özellikleri : Muğla ili Milas ilçesi Avşar mahallesi Avşarönü mevkii 109 ada 557 nolu parsel 31.271,86 metrekare büyüklükte olup "Deniz Balıkları Kuluçkahanesi" vasfındadır. Tapu'da cilt:8 sayfa:781'de kayıtlıdır. Tam hisselidir.

Taşınmazın imar durumu: Milas Belediyesinden gelen 25/12/2019 tarih ve E.32297 sayılı yazıda;"İlgi sayılı yazıya konu İlçemiz Avşar mahallesi 109 ada 557 parsele kayıtlı taşınmaz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları kapsamında kalmayıp, 1/25000 Ölçekli Muğla Nazım İmar Planında Önemli Doğa Alanı+Su Ürünleri Üretim ve Yetiştiriciliği Alanı+Tarım Alanı+Mania Planı içerisinde kalmaktadır." Taşınmazın keşif tarihi itibari ile durumu; Satışa konu taşınmazın bulunduğu Avşar Mahallesi; Milas İlçe Merkezinden batıya, Bodrum yönüne doğru giderken takribi 11 kilometrede bulunan pilavtepe kavşağından batıya ayrılan yoldan 7 kilometre uzaklıktadır. Taşınmazın bulunduğu mahalle kısmen engebeli kısmen düz bir topoğrafyaya sahiptir.Tarım ve hayvancılık, mahalle ekonomisinde önemli yer tutmaktadır.Toplu taşıma ile mahalleye ulaşım kısıtlıdır.Özel araçla ulaşım problemi yoktur. Mahallenin dışarıdan göç alma durumu bulunmayıp; yapılaşma oranı düşüktür.Taşınmazın toprak yapısı orta bünyeli killi-tınlı yapıda hafif tuzluluk oranı vardır.Taşınmaz mahalle merkezinin 2,4 km kadar güneyinde kalmaktadır.Kadastrol yolu bulunmamaktadır; araçla ulaşım mevcuttur. Üzerinde kuluçkahane tesisi ve eklentileri bulunmaktadır.Taşınmaz üzerinde toplamda 45 adet, 4 ayrı bölümden ibaret üstü branda örtülü kenarları betonarme olarak yapılmış içine ise polyester havuzlar yerleştirilerek yavru balık üretimi yapılan havuzlar, havuzların kenarında dinlendirme tankı,drenaj kanalları ve su dağıtım tankları mevcuttur. Parsel içerisinde laboratuvar, su kulesi, trafo, yem deposu, atölyeler, ve 2 adet kalorifer kazanlarının bulunduğu yapılar mevcuttur. Ayrıca parsel etrafından uzunluğu 520 m olan duvar bulunmaktadır.

Yüzölçümü : 31.271,86 metrekare
Kıymeti : 11.030.300,20 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 01/02/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 26/02/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Güneş Mah.Labranda Bulvarı Milas Adliyesi Ek Hizmet Binası Yanı Belediye Mezat Salonu Milas/MUĞLA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ve tapu dairesince alınacak başkaca masraflar ile teslim ve tahliye masrafları alıcıya aittir. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içerisinde ihaleden kaynaklanan Damga Vergisi , KDV ve tapu alım harcını yatırmadığı taktirde resen İİK nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecektir. İhaleden kaynaklanan Tellâliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir. Taşınmazın aynından doğan vergi borcu yönünden ise takibin ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile başlatılan takip olması halinde ihale bedelinin dosya alacağını karşılamaması durumunda 7101 sayılı kanunla değişikliğe gidilen İ.İ.K 206. Madde ve 6183 sayılı AATUHK'nun 21/2 maddesi dikkate alınacaktır.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK 'nun 127. maddesi uyarınca, ilanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1258 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.09/11/2020


Geri Dön