28 / 04 / 2024

Milli emlak, o ilde yüzde 20 indirimli 3 kargir ev ve arsasını satacak!

Milli emlak, o ilde yüzde 20 indirimli 3 kargir ev ve arsasını satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Hakkari’de 3 adet kargir ev ve arsasını satışa çıkardı. Arsaların satışı için 28 Kasım’da açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek.



Milli Emlak Müdürlüğü, Hakkari merkeze bağlı ikisi Akbulut köyü ve biri de Berçelan (Kıran) Mahallesi’nde yer alan toplam 3 adet kargir ev ve arsasını satacağını duyurdu. Peşin ödemeye yüzde 20 indirim yapacağını duyuran Milli Emlak, konutların yüzölçümünü, ada ve parsel bilgilerini de paylaştı.

Buna göre, Akbulut köyünde yer alan iki konuttan birinin yüzölçümünün 322 metrekare, ada numarasının 109 ve parsel numarasının da 29; diğerinin ise yüzölçümünün 177 metrekare, ada numarasının 109 ve parsel numarasının da 23 olduğu öğrenildi. Berçelan Mahallesi’ndeki konutun ise yüzölçümünün 415 metrekare ada numarasının 189 ve parsel numarasının da 47 olduğu belirtildi.

Milli emlak, o ilde yüzde 20 indirimli 3 kargir ev ve arsasını satacak!

İLAN DETAYLARI

Akbulut köyündeki 322 metrekarelik konutun geçici teminat tutarının 2 bin 256 TL, muhammen bedelinin 22 bin 562 TL; 177 metrekarelik konutun ise 1.198 TL ve muhammen bedelinin de 11 bin 981 TL olduğu açıklandı. Ayrıca, Berçelan Mahallesi’ndeki 425 metrekarelik konutun da geçici teminat tutarının 37 bin 358 TL ve muhammen bedelinin ise 373 bin 581 TL olduğu paylaşıldı.

1-) Yukarıda tapu bilgileri yazılı 3 adet taşınmazın satış ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü ile ilan metninde belirtilen tarih ve saatte Hakkari Milli Emlak Müdürlüğü Makam odasında teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.
2-) İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
- Geçici teminatı yatırmaları; (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler: 1) Tedavüldeki Türk Parası, 2) Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, 3) Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler) 4) Taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)
- Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi vermeleri,
- Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri,
- Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı suretini vermeleri, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel Hukuk tüzel kişilerinin, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.

Milli emlak, o ilde yüzde 20 indirimli 3 kargir ev ve arsasını satacak!
3-) Hazine taşınmazlarının satışı KDV’den müstesna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir. Satış bedelinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL’yi geçmesi halinde satış bedeli taksitle ödenebilir. Satış bedelinin taksitle ödenmesi halinde, bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir.
4-) Satışı yapılacak taşınmaz mal, taşınır mal ve irtifak hakkı ihalelerinden doğacak her türlü vergi, resim, harç alıcıya aittir
5-) İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Hakkari Milli Emlak Müdürlüğü servisinde ücretsiz olarak görülebilir.
6-) İhale komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Bir ihalenin süresinden önce bitmemesi durumunda takip eden ihaleler o ihalenin bitimine müteakip kaldığı saatten itibaren sırayla devam edecektir.
7) Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
8-) İta Amiri İhale kararını 15 (on beş) iş günü içerisinde onaylar veya iptal eder.
9-)Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Yönetmeliğine istinaden satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden işle bedeli olarak, 5 milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir),5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye kadar kısmı için %0,5 (binde beş),10 milyon TL'yi aşan kısmı için %0,25 (on binde yirmi beş) oranında Döner Sermaye Bedeli tahsil edilecektir.
10-) Satışı yapılan taşınmazın, satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi indirim uygulanır.
11-) Akbulut Köyü 109 ada 29 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan ev ÖMER BOZKURT’a aittir.
12-) Akbulut Köyü 109 ada 23 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan ev Orhan KARACAK’a aittir.
13-) İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr ve http://hakkari.csb.gov.tr// adresinden görülebilir.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

Konut kredilerindeki büyüme ekim ayından beri resmen durdu!

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında kim haklı, kim suçlu?


Geri Dön