27 / 04 / 2024

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak arsa sahibi olmak isteyenler için Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki iki arsanın fiyatlarını açıkladı. Birinci arsa için fiyat 55 bin 310 TL, ikinci arsa için ise 106 bin 920 TL olarak belirlendi. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Taksitli ödeme taleplerinde ise en az dör



Trabzon'un Akçaabat ilçesi, Dörtyol ve Darıca mahallelerinde bulunan iki arsa, Akçaabat Milli Emlak tarafından satışa sunuldu. Konut alanı imarına sahip olan arsaların büyüklükleri 29,70 metrekare ile 508,81 metrekare arasında değişiyor. Satış ihalesi, açık teklif usulü ile 26 Nisan 2023 tarihinde saat 10:00'da yapılacak. Geçici teminat bedelleri arasında 16 bin 593 lira ile 32 bin 76 lira arasında değişen arsaların fiyatları ise 55 bin 310 Türk Lirası ile 106 bin 920 Türk Lirası arasında belirlendi.

Milli Emlak tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL ye Trabzon Akçaabat ta arsa alabilirsiniz!

Arsa alımında ödeme süreci

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki iki arsayı satışa çıkaran Milli Emlak ödeme süreci ile ilgili bilgileri de paylaştı. Satın almak isteyenler peşin ödeme yaparak yüzde 20 indirimden faydalanabilecekleri gibi taksitle ödeme talep edebilecekleri de belirtildi. Taksitli ödemelerde satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak ödenmesi ve kalan tutarlar ise en fazla iki yıl ve üçer aylık taksitler halinde ödenebilecek.

Satın alınacak arsalar için KDV ve beş yıl boyunca emlak vergisi muafiyeti sağlanıyor. Ancak tapu işlemleri alıcı tarafından yürütülecek. Satışa sunulan arsaların detayları hakkında bilgi almak ve satış ihalesine katılmak isteyenlerin Milli Emlak'a başvurması gerekiyor.


Geri Dön