09 / 05 / 2024

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak arsa sahibi olmak isteyenler için Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki iki arsanın fiyatlarını açıkladı. Birinci arsa için fiyat 55 bin 310 TL, ikinci arsa için ise 106 bin 920 TL olarak belirlendi. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Taksitli ödeme taleplerinde ise en az dör



İhale detayları Akçaabat Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından duyuruldu

Hazineye ait bir taşınmazın yapılacak olan satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulüyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, geçici teminat makbuzu, yasal yerleşim belgesi, Türkiye'de adres bilgisi ve kimlik/vergi belgeleri gibi belgeleri ihale saatine kadar vermeleri gerekiyor. Özel hukuk tüzel kişileri için ise sicil kayıt belgesi ve noter tasdikli imza sirküleri veya vekaletname gerekiyor.

İhaleye katılmak isteyenler, şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Akçaabat Milli Emlak Şefliği'nde ücretsiz olarak görüntüleyebilirler. Posta yoluyla başvuru yapacaklar, tekliflerini 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. maddesi gereğince hazırlamalı ve Komisyon tarafından belirlenen süre öncesinde göndermelidirler. Ancak postada yaşanabilecek gecikmelerden dolayı, İdare ve Komisyon hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir.

Satışı gerçekleştirilen taşınmaz, satış tarihinden sonra beş yıl boyunca emlak vergisine tabi olmayacak. Ancak, satış bedeli üzerinden döner sermaye işlem bedeli alınacak. 5 milyon TL'ye kadar olan kısım için %1, 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye kadar olan kısım için %0,5 (binde beş) ve 10 milyon TL'yi aşan kısım için %0,25 (on binde yirmi beş) oranında hesaplanacak.

Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaf tutuluyor.

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak 39 bin TL'ye arazi satacak! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın!

Milli Emlak, yüzde 20 indirim ve 8 taksitle 6 adet arsa ve araziyi satıyor! 160 bin TL'den başlayan fiyatlarla...


Geri Dön