27 / 04 / 2024

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.



İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.ü

Yeniceköy'de yer alan arsa 2 bin 462 metrekare alana sahip. Sanayi alanı imarlı arsanın satış ihalesi 28 Eylül 2023 tarihinde İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 12 milyon 312 bin TL, geçici teminat bedeli ise 3 milyon 78 bin TL olarak belirlendi.

Milli Emlak tan Bursa da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinden:
SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ


1- A- Yukarıda özellikleri belirtilen 1. sırada bulunan taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulüyle Satış İhalesi yapılacaktır.
Kapalı Teklif Usulü ile yapılacak ihalelerde teklif zarfları 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi uyarınca şu bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanmalıdır;
“(1) Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra, zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas açık adresi yazılır.
(2) Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı, açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.
(3) Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması, bu mektuplarda şartname ve eklerin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi ve teklif edilen fiyatın rakam ve yazıyla açık olarak yazılması zorunludur.
(4) Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler red olunarak hiç yapılmamış sayılır.” denildiğinden ihale sırasında yapılacak kontrollerde uygun olmayan teklifler reddedilecektir.
-Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında ihale komisyonu başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde, dış zarfın üzerine ihale komisyonu başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı
ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
-Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
B- İhale, hizasında belirtilen tarih ve saatte İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü Binası 3. Kattaki İnegöl Milli Emlak Şefliği odasında toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.
2- İhaleye iştirak etmek isteyenlerin, Kamu ihalelerinden yasaklı olmamak kaydıyla;
a) İhale başlangıç saatine kadar yatırmış oldukları geçici teminat makbuzu aslını (Geçici teminat bedeli İnegöl Malmüdürlüğü veznesine veya Geçici Teminat Bedelinin banka aracılığı ile yatırılmak istenilmesi durumunda T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı İç Ödemeler Saymanlığı adına T.C. Ziraat
Bankası İnegöl Şubesinde bulunan TR98 0001 0000 6700 0010 005267 IBAN numaralı hesaba yatırılabilir. İBAN numarasına yatırılması halinde yapılan ödemeye ilişkin İnegöl Malmüdürlüğünden alınacak onaylı Muhasebe İşlem Fişinin ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ibrazı şarttır. ) veya 2886 sayılı Kanunun 27. Maddesi uyarınca yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İhalesi Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen şartlara (süresiz limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek banka teyit yazısı ile birlikte getirilecek) uygun olarak düzenlenmiş süresiz geçici teminat mektubu,
b) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdanı örneğini (Aslı ihale sırasında komisyona ibraz edilecektir.) ve yerleşim yeri belgesini (ikametgah belgesi) vermeleri, Tüzel kişilerin ise, vergi kimlik numarasını belirtir belge vermeleri,
c) Başkası adına ihaleye katılacak olanlar için adlarına düzenlenmiş noter tasdikli vekâletname,
ç) Tebligat için Türkiye’de adresini gösterir yazılı beyanı (örneği İdaremizden temin edilebilir.)
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı (2023 yılı) yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir (Ek ibare:RG-5/10/2022-31974) belge veya noterlikçe tasdik edilmiş (Mülga ibare:RG-1/8/2021-31555) vekâletnameyi vermeleri;
e)Kamu tüzel kişilerinin ise, tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, vergi kimlik numarasını bildirmeleri ve tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge ile birlikte ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
3- Şartname ve ihale dosyası mesai saatleri içerisinde İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü Binası 3. Kattaki İnegöl Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak görülebilir.
4- Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37 inci maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaştırılması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyonca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.
5- Tekliflerin hazırlanmasına dair kılavuz ve geçici teminat mektubu örneği (https://www.milliemlak.gov.tr/Documents/Satis/satis-brosur.pdf) internet adresinden görülebilir.
6- İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr ve https://bursa.csb.gov.tr/milli-emlak-duyurulari internet adreslerinden öğrenilebilir. Bilgi için: Tlf.: 0 (224) 716 05 53
7- 2863 sayılı Kanun kapsamında verilen sertifikalar ödeme aracı olarak kabul edilemez.
8- Satış bedelinin tamamı peşin veya ¼’ü peşin kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faizi ile birlikte ödenebilir, satış bedelinin peşin ödenmesi halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanacaktır.
9- Bakanlığımızdan (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) alınan 25.05.2021 tarih ve 970974 sayılı yazı gereğince; üzerinde ihale kalan gerçek/tüzel kişilerden ihale bedeli üzerinden;
Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden işlem bedeli olarak:
5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir),
5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş),
10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranında döner sermaye ücreti alınacaktır.
10- Satışı yapılan taşınmazlar 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir. Ayrıca satışı yapılan taşınmazlar KDV’den, satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaftır.
11- Halen ihalelere katılmaktan yasaklı olanlar kendi adlarına veya vekaleten ihaleye katılamazlar. Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilir.
12- İhale komisyonu gerekçesini belirtmek koşuluyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
13- Taşınmaz üzerinde muhdesat olması durumunda; ihale sonucunda ihale üzerine kalan müşteri ile muhdesat sahibi arasında 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre işlem yapılarak çözüm sağlanacak olup, satış sonrası doğabilecek ihtilaflardan Hazine sorumlu değildir.
İLAN OLUNUR. 

En düşük SSK, BağKur emeklisi maaşı 11 bin 250, asgari ücret 17 bin 104 TL! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı! 

Emeklilerin beklediği paralar için tarihler belli oldu! Hemen hesaplarınıza bakın!

Ev hayali kuranlar hemen baksın: O şartları karşılayanlar devletten 300 bin TL konut desteği alacak!


Geri Dön