12 / 05 / 2024

Milyonlara faizsiz kredi müjdesi! Dikkat! Başvurular...

Milyonlara faizsiz kredi müjdesi! Dikkat! Başvurular...

Ev sahibi olmak isteyen ancak maddi zorluk yaşayan vatandaşlara fırsatlar sunulmaya devam ediliyor. Devlet belli koşulları sağlayan vatandaşlara yüzde 0 faizlikle konut kredisi verecek. İşte detaylar...



SGK'dan yüzde 0 Faizli Konut Kredisi

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) vazife malullerine ilişkin özel haklar sunmaktadır. 
Sigorta sistemi mevzuatları ve Sosyal güvence gereğince vazife malulü bulunan kişilere ve yakınlarına yönelik sağlanan haklar arasında konut kredisi de yer alıyor. SGK tarafından vazife malullerine sunulan konut kredisi kullanım hakkı yüzde 0 faizli olarak kaydediliyor Bu durumda vatandaşlar faizsiz konut kredisi ile kendi evine sahip olabilme imkanına erişiyor.

Milyonlara faizsiz kredi müjdesi! Dikkat! Başvurular...

SGK faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

SGK faizsiz konut kredisi imkanından faydalanabilmek için sosyal sigortalar sistemindeki belirli koşulları taşıyor olmak gerekiyor. 

İşte istenilen şartlar...

Haber Ekspresi haberine göre; 5434 sayılı, 5510 sayılı ve 2330 sayılı kanunlar kapsamında harp veya vazife malulü olunması, Vazife ve harp malullerinin hayatını kaybetmesi durumunda yakınları(dul ve yetim), 15 Temmuz gazileri, Vazife malulü aylığı alırken, çalışmaya başladığı için aylığı kesilenler, SGK’nın faizsiz konut kredisi hakkından faydalanabilmektedir. SGK faizsiz konut kredisi için bazı kişilerin öncelik hakkı bulunuyor. Buna göre;

"Malulün kendisi, Dul eş(hak sahibinin faizsiz kredi hakkını kullanmadan vefat etmesi halinde), eşi hayatta değilse veya evliyse yetimler(en az birinin yetim aylığı alması kaydıyla), eş veya çocuklarının olması durumunda öncelikli ana ve sonra babaya, şeklinde bir hak önceliği sıralaması sağlanmaktadır. "


Geri Dön