04 / 05 / 2024

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

BOTAŞ sanayi kuruluşlarına yönelik doğal gaz satış fiyatlarında indirim yaptığını açıklayarak sanayi abonelerini sevindirdi. Şimdi herkes sanayi abonelerine yapılan indirimin ardından bu indirimin mesken abonelerine de yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.



İKİNCİ KADEMEDE İNDİRİM OLABİLİR

#resim4>

Altuğ Karataş, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Günlük 7 kilowatt’ı geçtiğiniz sürece doğal gazı 1.37’den kullanıyorsunuz. Piyasadaki üst rakamları düşündüğünüz zaman bu oran düşüktür. Birinci kademede bir indirim olmasa bile önümüzdeki süreçte ikinci kademede bir miktar indirim gelebilir.”

EVLERDEKİ ELEKTRİK UCUZ

Karataş, sanayi elektriğinde devletin serbest piyasada açıklamış olduğu tavan fiyat üzerinden bir indirime gittiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 4200 tl/mwh’den 3650 tl/mwh’ye indirdi. Bunun üzerinde satılamaz ancak bunun altında bir rakam mümkün olabilir.  Serbest piyasada buna yönelik bir fiyat oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak evlerimizdeki fiyatlar bunun çok altında bulunmaktadır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön