22 / 05 / 2024

Araç alacaklar bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

Araç alacaklar bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

Otomotiv sektöründeki en yeni gelişmeler hakkında konuşan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, önemli açıklamalarda bulundu. Eroldu, otomobilde ÖTV indirimi konusuna da değindi. İşte detaylar…



“İKİNCİ YARI DAHA OLMUŞ ZOR OLACAK”

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Eroldu'nun ÖTV hakkında söyledikleriyle beraber, hakkında konuştuğu diğer konular da son derece önemli.

Eroldu, yılın ilk altı ayının sanayi açısından olumlu geçtiğini belirterek, 2022 yılının ikinci yarısında olumsuz gelişmeler yaşanabileceği söyledi.

Eroldu, "Gelecek altı ay negatif bir tablo yaşayacağımıza dair tahminlerimiz var. Avrupa’da artan enflasyon aynı zamanda adetlerdeki düşüş, Türk otomotiv sanayi açısından, ihracat bacağında bir olumsuzluğa sebep olabilir. Buna yalnız olarak da ihracat bacağı şeklinde bakmamak lazım, iç pazarda da yükselen fiyatları pazarda bir miktar gevşemeye sebep olacak gibi duruyor. Sonuç olarak ikinci yarı biraz daha zor olacak" ifadelerini kullandı.

Araç alacaklar bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.44’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,79 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 986 Türk Lirası değerinde.

Memur emeklisi, dul ve yetimlerin beklediği tarih belli oldu! Emeklinin temmuz ayı zam farkı ne zaman yatacak?

Dolarda son dakika! Dolar 18 TL oldu mu? Hemen bakın! 1 dolar ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 dolar kuru...

CarrefourSA’dan bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C’ye flaş indirim! Tükenmeden 600 TL indirimli alın

 

 


Geri Dön