01 / 05 / 2024

Araç alacaklar bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

Araç alacaklar bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

Otomotiv sektöründeki en yeni gelişmeler hakkında konuşan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, önemli açıklamalarda bulundu. Eroldu, otomobilde ÖTV indirimi konusuna da değindi. İşte detaylar…



İçinde bulunduğumuz 2022 yılının ilk altı ayında Türkiye'de otomotiv üretimi bir önceki yılın yani 2021 yılının aynı dönemine göre % 2 artarak 649 bin 311 adet seviyesinde kayıtlara geçti. Aynı zamanda toplam otomotiv ihracatı adet bazında % 1.2 artarak 466 bin 995 adet olarak sayıldı. Ocak - haziran döneminde toplam pazar ise geçen yıla göre % 9 azalarak 375 bin 683 adet şeklinde ortaya çıktı.

Türk otomotiv sanayisinin ilk altı aylık sonuçlarını bununla birlikte otomotiv sektöründeki güncel gelişmeler hakkında da konuşan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, sektörde yaşanan sorunlar hakkında da dikkat çeken duyurularda bulundu.

Küresel piyasalardaki gelişmelere, Avrupa pazarındaki daralmanın Türkiye'ye olan etkisine ve ekonomi politikalarına düzenlediği basın toplantısında değinen Eroldu, milyonlarca kişinin merakla beklediği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi hakkında da mesajlar verdi.

Mevcut durumlarda otomobillerde uygulanan ÖTV'de indirim beklemenin çok gerçekçi olmadığını söyleyen Eroldu, "Benim kendi düşüncem, talebin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede, bir de ekonomik sonuçları gördüğümüz zaman, ÖTV indirimi beklemek çok da gerçekçi değil. Tüketici talebi düşer ise bu yönde bir beklenti gerçekleşebilir. Aslında, ÖTV indirimi kısa vadeli bir çözüm, iç pazarı büyütmek için bütüncül bakış açısı lazım" ifadelerini kullandı.

Araç alacaklar bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?


Geri Dön