07 / 07 / 2024

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde çalışanların internetten beyanname doldururken dikkat etmeleri gerekenleri kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Çalışanlar internetten nasıl beyanname dolduracak?' başlıklı yazısı...



Beyannamelerin nasıl doldurulacağına ilişkin de bilgi veren Ahmet Karabıyık, elden ya da posta aracılığıyla vergi dairesine beyannamelerin verilebildiğine ve internetten de beyanda bulunabilme imkanının olduğuna dikkat çekti. 

Ahmet Karabıyık, internetten beyanname doldurmak isteyen kişilerin şu adımları izlemesini aktardı: 

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

"Beyanname verecek çalışanlar internetten beyanname doldurmak istediklerinde, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine (gib.gov.tr) girerek, aşağıdaki adımları izleyerek vergi ödevlerini yerine getirebilirler.

1- ‘Hızlı Erişim’ başlığı altında ‘Hazır Beyan’ tıklanıyor. (Hızlı Erişim/Hazır Beyan seçeneğinin üzerine gelindiğinde Kira, Ücret, Menkul Sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İratlar olarak görünen 4 seçenekten ‘Ücret’ seçiliyor.)

2- ‘Sisteme Giriş’ tıklanıyor. (Ekranın sağ üst kısmında)

3- ‘e-Devlet Yöntemi ile Giriş’ tıklanıyor. (Ayrıca ‘Kullanıcı Girişi’, ‘Yabancı Kimlik Numarası ile Giriş’ seçenekleri de mevcut.)

4- e-Devlet giriş sayfası kendiliğinden açılıyor, ‘Kimlik No’ ve ‘e-Devlet şifresi ile’ giriş yapıldığında ‘internet vergi dairesi’ sayfası, ‘Hazır Beyan Sistemi’ açılıyor. Buradan ‘Beyanname Doldur’ (Sol üstten ikinci sekme) tıklanıyor.

5- ‘Dönem Seç’ sayfası açılıyor. Ekranın ortasında beliren bölümden ‘2021 Beyanname Doldur’ tıklanıyor."


Geri Dön