18 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde çalışanların internetten beyanname doldururken dikkat etmeleri gerekenleri kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Çalışanlar internetten nasıl beyanname dolduracak?' başlıklı yazısı...



Beyannamede yer alması gereken bilgileri de yazısında aktaran Karabıyık, şu açıklamaları yaptı:

"GİRİLECEK BİLGİLER

Çalışanlar; işverenlerinin unvanını ve vergi numarasını ‘3.B-Beyan Edilecek Ücret Gelirleriniz’ bölümüne yazdıktan sonra beyannameye ‘Ücretin Gayrisafi (Brüt) Tutarını’ (yıl toplamını) yazdıktan sonra aynı satıra şu bilgileri de girecekler:

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

- ‘İndirimler’ başlığı altına; SGK işçi payını ve işsizlik sigortası primlerinin yıl toplamını yazacaklar. Eğer yıl içi bordrolarında özel sağlık sigortası ve özel hayat sigortası primleri dikkate alınmışsa bu tutarlar da indirimler bölümüne dahil edilecek.

- ‘Safi Ücret (Matrah)’ başlığı altında yer alacak tutar ise; 12 ay boyunca tahakkuk eden gelir vergisi matrah tutarlarının toplamı olacak. 

- ‘Kesilen Gelir Vergisi’ başlığı altında yer alacak tutar olarak; işverenin yıl boyunca brüt maaştan kestiği verginin toplam tutarı yer alacak."

SON GÜN 31 MART 2022

Beyanname dolduracak çalışanların bütün satırları tamamlamalarının ardından ekranın sonuna geldikleri zaman, vergi ödemesi çıkmasa da ya da vergi iadesi alacak olsalar da her durumda ‘Ödenecek Damga Vergisi’ satırında 123,30 TL'yi göreceklerini belirten Karabıyık, "Beyannameyi onaylayıp tahakkuk fişi oluştuğunda da aynı tutar görülecektir. 31 Mart’a kadar beyannamenin damga vergisinin de ödenmesi gerekiyor." dedi. 

Milyonlarca kişi ödüyor! İşte kira geliri vergisinde emsal bedel ayrıntısı!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Geçmiş kiralarda...

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! İşte kira gelir beyanıyla ilgili merak edilenler...

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?


Geri Dön