30 / 07 / 2024

çalışanlar gelir vergisi

çalışanlar gelir vergisi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde çalışanların internetten beyanname doldururken dikkat etmeleri gerekenleri kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Çalışanlar internetten nasıl beyanname dolduracak?' başlıklı yazısı...

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira gelir vergisi son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte kira geliri olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi  ile ilgili tüm merak edilenler...

Özel sektör çalışanlarının maaşı ne olacak? Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini resmen duyurdu. Özel sektör çalışanlarına maaş şoku! Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkilecek? 

Çalışanlar ve işverenler dikkat! Gelir vergisi tarifesi değişti!

2023 senesinde ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesine ve vergi istisnalarına ilişkin detaylar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamayla duyuruldu.

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Birden fazla işte çalışanlar hemen bakın! Kazançlarınızda vergi detayı...

Artık pek çok insan boş zamanını değerlendirmek, hobisinden gelir sağlamak veya daha fazla kazanç elde etmek amacıyla birden fazla işte çalışıyor. Fakat birden fazla işte çalışanlar için önemli bir detay gündeme geldi. İşte gelir vergisi ile ilgili o detay...

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

2020 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor. Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte.

Emlakta gelir vergisi 2020!

TBMM'de kabul edilen Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kapsamında 2020'den itibaren emlakta yüzde 35'lik gelir vergisi alınacak.

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Emsal kira gelir vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene içerisinde elde edilen Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira gelir vergisi 2018 ne kadar?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün!

Gayrimenkul sahipleri kiralama ve alım satım işlemleri için vergi ödemek ile mükellef oluyor. 31 Temmuz'da sona erecek gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün kaldı..

çalışanlar gelir vergisi Haberi

çalışanlar gelir vergisi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, çalışanların internetten beyanname doldururken dikkat etmeleri gerekenleri kaleme aldığı 'Çalışanlar internetten nasıl beyanname dolduracak?' başlıklı yazısında 2021'de 650 bin TL'den fazla ücret geliri elde eden, birden çok işverenden ücret alan ve 2021'de elde ettiği toplam ücret miktarı 650 bin TL'yi aşan, çalışanların yıllık gelir beyannamesi vermesinin gerekli olduğunu belirtti. 

Ahmet Karabıyık, yazısına "Beyanname vermek zorunda olan çalışanlara ‘vergi ödemek’ bir yana ‘vergi iadesi alma’ imkânlarının olduğunu da öncelikle belirtelim. Çalışanların vergi iadesi almak için, (kendilerinin ve eş-çocuklarının) özel hastane faturalarını, özel okul faturalarını, özel sağlık-hayat sigorta belgelerini beyannamelerine yazmaları gerekiyor" ifadelerini kullanarak başladı. 

Peki yıllık gelir vergisi beyannamesi hangi çalışanları kapsıyor? İnternetten beyanname nasıl verilir? İşte ayrıntılar...

Beyannamelerin nasıl doldurulacağına ilişkin de bilgi veren Ahmet Karabıyık, elden...