06 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete vergi iadesinin detayları belli oldu. Buna göre asgari ücret miktarı olan 5 bin 4 liradan sigorta kesilerek, gelir ve damga vergisi alınmayacak.



750 TL PRİM ÖDENECEK

Asgari ücretten fazla kazananlar için asgari ücrete tekabül eden ücretlerinden gelir ve damga vergisi alınmayacak. Buna göre işçiye 750,60 lira sigorta primi ödenecek.

Ücreti asgari ücretin üzerinde olan çalışanların ücretleri asgari ücret matrahı kadar gelir vergisinden istisna edilecek. Brüt asgari ücrete tekabül eden kısım da damga vergisinden istisna edilecektir. Örneğin, muafiyet nedeniyle brüt ücreti 8 bin lira olan işçiden 638 lira gelir vergisi ve 37,98 lira damga vergisi alınmayacak.

İstisna, birden fazla işveren için çalışanlar için en yüksek ücrete uygulanacaktır. Kısmi süreli çalışıp tam zamanlı çalışmayan örneğin ayda 15 gün çalışan işçiye 4 bin 253 lira tam istisna uygulanacak. Taksici, terzi, kuaför gibi basit işlemlere tabi mükelleflerle birlikte çalışan mükellefler ve diğer ücretli mükellefler de muafiyetten yararlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön