06 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete vergi iadesinin detayları belli oldu. Buna göre asgari ücret miktarı olan 5 bin 4 liradan sigorta kesilerek, gelir ve damga vergisi alınmayacak.



AGİ KALKTI

Tebliğde istisnanın kapsamı ile ilgili detaylar belli oldu. Buna göre, istisnayı aşan ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde, hizmet erbabının ilgili aya ait kazancı üzerinden verginin hesaplanacağı gelir kesimi tutarları ve oranları, aşağıdaki kapsam dahilindeki tutarlar dikkate alınarak belirlenecektir.

İstisna nedeniyle tahsil edilmeyecek vergi, ilgili ayda aylık asgari ücret üzerinden hesaplanması gereken vergiyi aşamaz. Düzenleme ile 1 Ocak 2022'den  itibaren yapılan ücret ödemelerinde asgari geçim indirimi uygulanmayacak. Maluliyet indirimi ile ilgili işlemler de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Vedat Bilgin'den AGİ ve emekli zammı açıklaması!

AGİ dönemi sona eriyor!

2022 AGİ ne kadar oldu?

Kripto paralara Fed engeli!

Dolar ve euroda son durum ne?

İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Bunu yapanlar batacak!

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön