17 / 05 / 2024

Milyonlarca çiftçiye Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri bugünlerde yapılacak! Son dakika!

Milyonlarca çiftçiye Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri bugünlerde yapılacak! Son dakika!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği ile ilgili konuştu. Peki mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri belli oldu mu? Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? İşte merak edilen detaylar...



Mazot ve gübre destekleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticinin ekim yaparken bu konularda finansman güçlüğü çekmemesi için bu desteği 6 ay öne çektiklerine vurgu yaptı. 

"İnşallah bugünlerde Ziraat Bankamız çiftçilere vereceğimiz bir banka kartı üzerine ayni olarak tanımlanmış o miktarları sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekleri bir formatta bir kartı kendilerine takdim etmiş olacak" diye konuşan Bakan Kirişci, "Ziraat Bankası'nın çiftçilerimize kullandırdığı faizsiz kredi var. Yani bugün yüzde 84 enflasyon olan ülkede biz üreticilerimize sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Bunun sınırı 100 bin TL'ydi. Şimdi biz bu 100 bin TL'lik limiti 200 bin TL'ye çıkardık bu son yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla" ifadelerini kullandı ve bu rakamın 100 bin lirasının sadece mazot ve gübrede kullanılacağını dile getirdi. 

Milyonlarca çiftçiye Bakan Kirişci den müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri bugünlerde yapılacak! Son dakika! 

Vahit Kirişci, Türkiye'de 2002 yılında tarım alanında 3,7 milyar dolarlık bir ihracat varken, bu rakamın 2021 yılında 25 milyar dolara çıktığına dikkat çekti. "Yine üreticilerimizi desteklemek adına, çünkü sıklıkla bu gündeme geliyor, burası bunun yeridir, değildir ama biz bunlar sayesinde bugünkü geldiğimiz noktaya erişmiş olduk, o da şudur; ürünlere göre yüzde 203 ila yüzde 395 düzeyinde mazot desteğini arttırdık. 2-3 katına çıktı, üreticimiz haklı ama biz de destekleri ondan daha fazla olacak şekilde artırdık" açıklamasında bulunan Kirişci, 2021 yılında 25,8 milyar TL olan olan tarımsal destek toplamının bugün 54 milyar TL olarak güncellendiğine vurgu yaptı.   

TOKİ, Koru Florya'da 12 rezidans ile Sütlüce'de 33 konutu 120 ay vadeyle yarın satıyor! 1+1, 2+1, 3+1, 4+2 ev fırsatı! 

Dolar için tsunami başlıyor! Bu tarihi hemen not alın! Selçuk Geçer tir tir titretti

Maaş promosyonlarında deprem! 40 bin lirayı aşıyor! Rakamları duyan inanamadı! Hemen bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön