04 / 05 / 2024

Milyonlarca emekli merak ediyor! Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli merak ediyor! Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli tarafından merak edilen ve araştırılan bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri belli oldu mu? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



FORMÜL 1: Söz konusu ikramiye formüllerinden bir tanesi enflasyon oranında bir artış gerçekleştirilmesi. 2021 yılı enflasyonu yüzde 36.08 şeklindeydi. Emeklilerin merakla beklediği ve araştırdığı emekli ikramiyeleri eğer yıllık enflasyona göre artırılırsa, söz konusu ödemeler 1.100 liradan, 1.496 lira 88 kuruşa çıkacak. Yani yatacak olan toplam ikramiye 2 bin 993 lira 76 kuruş olacak.

FORMÜL 2: Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen ikramiye artışında yeniden değerleme oranı da dikkate alınabilir. 2022 yılının başında bazı vergi, harç ve cezalar güncellendi ve söz konusu bu güncellemede yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Eğer söz konusu ikramiyelere bu yansıtılırsa hesaplara yatan 1.100 TL'lik tutar, 1.498 lira 20 kuruş olacak ve hesaplara toplamda 2 bin 996 lira 40 kuruş yatmış olacak.

Milyonlarca emekli merak ediyor! Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

FORMÜL 3: Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen asgari ücret zammında bu sene yüzde 50.51 artış yapıldı. Asgari ücrete yapılan bu zam oranı ikramiyeye uygulanırsa emeklilerin bayram ikramiyesi 1. 655 lira 61 kuruş olacak ve emekliler toplam olacak 3 bin 311 liralık ödeme alacak.

FORMÜL 4: Emekli ikramiyeleri ile ilgili bir diğer formül de milyonlarca emekliye 2 bayramda asgari ücret tutarında bir ödeme verilmesi. Söz konusu bu formüle göre; milyonlarca emekliye Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda toplam olarak 4 bin 253 lira 40 kuruş ödeme yapılacak ve milyonlarca emeklinin ikramiyesi seneli olarak 2 bin 53 lira artmış olacak. Böylece bayram başına ikramiye 2 bin 126 lira 70 kuruş olacak.

Peki yeni emekli olanlar ikramiye alabilecek mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön