20 / 05 / 2024

Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı burada! Zamlı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı burada! Zamlı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyelerine dair merak edilen sorular son sürat devam ediyor. İşte zamlı emekli ikramiyelerine dair detaylar!



2023 yılında emekli maaşlarına yapılan toplam yüzde 66'lık zamdan hemen sonra bayram ikramiye tutarına da zam yapıldı. Peki, 2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Zamlı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, emeklilere bayram ikramiyesinin emeklilerin hesaplarına yatacağı tarihe dair detaylar…

SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR emeklilerinin her sene Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan hemen önce emekli bayram ikramiyesi ödemeleri gerçekleştiriliyor. Yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesinin ilki Ramazan Bayramı'nda ödeme yapılacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU 2023?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1,100 TL’den 2 bin liraya yükseltildiğini geçtiğimiz günlerde belirtmişti.

Bayram ikramiyesinde meydana gelen artışa dair de düzenleme Meclis'e sevk edilecek torba yasa teklifine eklenecek. Teklifin yasalaşmasıyla 2 bin TL'lik ikramiye ilk bayramdan itibaren geçerli olacağı açıklandı. Geçtiğimiz yıl emekli ikramiyesi tutarı 1100 TL olarak dağıtılmıştı.

2023 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıllarda bayramdan bir hafta önce hesaplara geçirildi. Bu yıl da en geç bayrama bir hafta kala gibi bir zaman diliminde ödenmesi bekleniyor.

Ramazan Bayramı bu sene 21 Nisan tarihinde başlayacağından emekli ikramiyelerinin de 17 Nisan tarihine kadar da yatırılması öngörülüyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT'liler dahil 15 milyon kişinin zamlı bayram ikramiyesinden yararlanacağını ifade etti. Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emekli bayram ikramiyesi ödemeleri yapılıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin açıkladığı en düşük emekli maaşı haberi ile ilgili de açıklama yapan Mustafa Elitaş, "7 bin 500 TL en düşük emekli maaşı herkesi kapsıyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. 15 milyon kişiyi kapsıyor" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön