19 / 05 / 2024

Milyonlarca emeklinin gözü yarın TBMM’de! Emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü yarın TBMM’de! Emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaş zamlarından sonra şimdi sıra emekli ikramiyelerine geldi. Enflasyondaki yükselişe rağmen bayram ikramiyelerinin hala bin 100 lira olması vatandaşların tepkisine yol açıyor.



2022 yılı aralık enflasyon oranının belirlenmesi ile emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları geçen hafta belli oldu. Memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam almaya hak kazanmış oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise yüzde 15,40 zam alacağı duyuruldu.

Milyonlarca emeklinin gözü yarın TBMM’de! Emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilere refah payı eklenerek yüzde 25 zam yapılacağını müjdeledi. Daha sonra bu rakamı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 30 olarak güncellendiği belirtildi. Açıklama sonrası vatandaşların bayram ikramiyelerine yönelik zam beklentisi de arttı. 2018 yılından itibaren verilmeye başlanan emeklilere ikramiye uygulaması yılda iki kere olmak üzere emekli vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. 2021 yılında ikramiye tutarı bin 100 TL olarak belirlenmişti.

ENFLASYON YÜZDE 244 ARTTI

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) yaptığı araştırmaya göre, 2018-2023 yılları arasında tüketici fiyatları yüzde 244 artarken, bayram ikramiyelerindeki artış yüzde 10 ile sınırlı kaldı. Oysa 2018-2022 döneminde yıllık TÜFE artışlarına göre ikramiyeler güncellenseydi, ikramiye tutarı 3 bin 447 liraya yükselecekti.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün de işçi ve memurlar başta olmak üzere bütün çalışanlara yapılan ikramiye başta olmak üzere bütün ödemelerin enflasyon oranı dikkate alınarak güncellendiğine dikkat çekti. Ergün, dini bayramlarda verilen ikramiyelerin de aynı şekilde güncellenerek emekli aylığı zamlarına endekslenmesi talebinde bulundu.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön