02 / 05 / 2024

Milyonlarca kişi, bulundukları şehirden başka bir ile neden göç etti?

Milyonlarca kişi, bulundukları şehirden başka bir ile neden göç etti?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 3 milyona yakın insan bulundukları şehri terk ederek başka bir ile göç etti. Peki bu göçün en büyük sebeplerinin başında neler geliyor?



Türkiye’de 2 milyon 777 bini aşkın kişinin çeşitli nedenlerle kendi ilinden başka bir şehre göç ettiği bildirildi.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 2 milyon 777 bin 797 kişinin iller arasında göç ettiği ortaya çıkarken en fazla göç eden yaş grubu 20 ila 24 arası yaş grubunun şehir değiştirdiği belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2021 yılında ülke genelinde şehirden şehire göç 2 milyon 777 bini aştı.

Milyonlarca kişi, bulundukları şehirden başka bir ile neden göç etti?

İstatistiklere göre, bu göç hareketliliği en fazla 20 ila 24 arası yaş grubunda yaşanırken, söz konusu göçün başlıca sebebinin ise eğitim oldu.

Geçtiğimiz yıl şehirler arası göç eden 2 milyon 777 bin 797 kişinin yüzde 47,5'ini erkekler, yüzde 52,5'ini ise kadınlar oluşturdu.

Geçtiğimiz yıla ilişkin göç istatistiklerini açıklayan TÜİK verilerine göre, 2007-2008 döneminde yüzde 3,18 olan iller arası göç eden nüfus oranı, aradan geçen seneler içinde inişli çıkışlı bir seyir izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön