17 / 05 / 2024

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar!

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar!

SGK'nın, özel hastaneleri tüm branşlarda anlaşmaya zorlamasıyla, bazı özel hastaneler SGK sistemi dışında kaldı. Devlet hastanesinde randevu bulamayan hastalar, özel hastanelerde fahiş rakamlarla karşılaşıyor. Şimdi de yüzde 40 zam gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Temmuz'da Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle beraber özel hastanelerin sağlık hizmet bedelleri yüzde 40 zamlandı. Bu süreçte hastalar ciddi oranda mağduriyet yaşarken, devlet hastanelerinde randevu bulamayan hastalar, rutin bir kan testi yaptırmak için bile fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. 

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar! 

Cumhuriyet'ten Dilan Ayırkan'ın haberne göre; Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, değişiklikler sebebiyle yoksulların sağlık hizmetine ulaşamadığının altını çizerek, "Kişi başına düşen yıllık sağlık masrafı, ortalama 3 bin lirayı geçti. Yani 85 milyonluk nüfus, 250 milyar lirayı aşkın bir parayı, sağlığı için cebinden ödüyor. İnsanlar sağlık, eğitim, adalet ve güvenlik hizmetlerini ücretsiz alabilmek için prim ve vergi ödüyorlarKişi başına düşen yıllık sağlık masrafı, ortalama 3 bin lirayı geçti. Yani 85 milyonluk nüfus, 250 milyar lirayı aşkın bir parayı, sağlığı için cebinden ödüyor. İnsanlar sağlık, eğitim, adalet ve güvenlik hizmetlerini ücretsiz alabilmek için prim ve vergi ödüyorlar" açıklamasında bulundu. 
Sağlık için cepten ödenen ücretlerin her geçen gün artış gösterdiğini vurgulayan Vedat Bulut, "Hastalar eczanede reçete bedeliyle birlikte muayene ücreti de ödüyorlar. Hekimler özlük hakları iyileştirilmediği için kamudan ayrılıp özel sektöre yöneliyor. Ancak yurttaşlar da bu özel hastanelere ulaşamıyor" ifadelerini kullandı. 

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar! 

YÜZDE 40 ZAM ŞOKU 

Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki değişiklikle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bulut, vatandaşların özel sağlık kuruluşlarına ödeyeceği ilave ücretlerin yüzde 40 daha yükseleceğinin altını çizdi ve "Özel sektörde SUT fiyatlarının yüzde 200 fazlasını fatura edebilme durumu vardı. Özel hastaneler, SGK 1 lira ödüyorsa 2 lira da yurttaşlara fatura çıkarabiliyordu" şeklinde konuştu. 

Geçtiğimiz hafta SGK ödemelerinde yüzde 40 artış yapıldığına dikkat çeken Bulut, "Bu yurttaşın cebinden çıkan masrafın da artacağı anlamına geliyor" şeklinde konuştu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ödemelerine zam şoku! Hemen kalem kalem zamlı maaşlara bakın!

Altın yıl sonunda işte tam da bu kadar olacak! Her dediği tek tek çıkan Selçuk Geçer'den son dakika tahmini! Hemen bakın

Emeklilere 10 bin TL'lik promosyon müjdesi! Bankalar şimdi duyurdu! Rakamlar değişti, süre uzatıldı! Hemen bakın hemen..

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön