16 / 05 / 2024

özel hastane ücretleri

özel hastane ücretleri

SGK'nın, özel hastaneleri tüm branşlarda anlaşmaya zorlamasıyla, bazı özel hastaneler SGK sistemi dışında kaldı. Devlet hastanesinde randevu bulamayan hastalar, özel hastanelerde fahiş rakamlarla karşılaşıyor. Şimdi de yüzde 40 zam gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

Özel okullara ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, öğrencilerin kayıt ücretleri ve zam oranlarına standart getirildi.

Özel okul ücretleri ikiye katlandı! Zamlar peş peşe geldi...

Özel okul ücretleri ikiye katlandı. Zamda sınır tanımayan kurumlarda yeni kayıt döneminde fahiş fiyatlar dikkat çekti. İşte detaylar...

Özel okulların yıllık ücretleri açıklandı! İşte dudak uçuklatan rakamlar!

Özel okulların 2023 ile 2024 eğitim öğretim yılı ücretleri netliğe kavuştu. Robert Koleji, bu sene de öğrenim ücretleri ile rekor kıran okul oldu. İşte detaylar!

Özel Hastane ücretlerini taksitle ödemek mümkün! İşte o detaylar

İhtiyaç duyduğunuz sağlık hizmetlerinin ücretlerini peşin ödemek zorunda değilsiniz! Artık taksitlendirme seçeneğiyle ödemelerinizi kolayca yapabilirsiniz. 

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Şubat ayında hastane yatak ücretleri tavan yaptı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra şubat ayında en çok hastane yatak ücretleri artış gösterdi. Fiyatı en çok azalan ürün ise yüzde 18 ile gazyağı oldu.

Milyonlarca veli bu haberi bekliyordu! Özel okul ücretleri belli oldu!

Özel okul ücretleri 2023 zam oranı için gözler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e çevrilmişti. Özel okullara yapılan zam 4 Ocak Çarşamba günü Bakan Özer tarafından açıklandı. İşte, 2023 özel okul fiyatları zammı son durum...

Özel okul fiyatları 2023! Özel okullara ne kadar zam geldi? Özel okul ücretleri açıklandı mı?

Yeni yılın gelmesiyle özel okul ücretleri veliler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Öğrenci yurt ücretleri belli oldu! Büyük zam, böylesi görülmedi! İstanbul, Ankara, İzmir yurt ücretleri ne kadar?

Son bir sene içinde ev kira fiyatları yüzde 140'a varan oranda yükselirken özel öğrenci yurt ücretlerine de zam geldi. Yurt ücretleri ne kadar 2022? İstanbul, Ankara ve İzmir yurt ücretleri kaç para oldu? İşte öğrenci yurt ücretleri 4 Ağustos 2022...

özel hastane ücretleri Haberi

özel hastane ücretleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, kurumla anlaşmalı özel hastanelere kısmi branşlarda değil bütün branşlarda hasta kabul etme zorunluluğu getirilmesi kararı verildi. 

Bu karar sebebiyle pek çok hastane “SGK ile anlaşmalı hastaneler” kapsamı dışında kaldı. Temmuz'da Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle beraber özel hastanelerin sağlık hizmet bedelleri ciddi oranlarda zamlandı.

İşte tüm ayrıntılar...

Temmuz'da Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle beraber özel hastanelerin sağlık hizmet bedelleri yüzde 40 zamlandı. Bu süreçte hastalar ciddi oranda mağduriyet yaşarken, devlet hastanelerinde randevu bulamayan hastalar, rutin bir kan testi yaptırmak için bile fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. 

Cumhuriyet'ten Dilan Ayırkan'ın haberne göre; Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, değişiklikler sebebiyle yoksulların sağlık hizmetine ulaşamadığının altını çizerek, "Kişi başına düşen yıllık sağlık masrafı, ortalama 3 bin...