16 / 05 / 2024

özel hastane sgk

özel hastane sgk

SGK'nın, özel hastaneleri tüm branşlarda anlaşmaya zorlamasıyla, bazı özel hastaneler SGK sistemi dışında kaldı. Devlet hastanesinde randevu bulamayan hastalar, özel hastanelerde fahiş rakamlarla karşılaşıyor. Şimdi de yüzde 40 zam gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

SGK açıkladı! Emekli promosyon kampanyasına özel bankalar da dahil edildi...

Emeklilere kamu bankalarında yapılan 8-12 bin TL promosyon ödemesi ile ilgili olarak özel bankaların da dahil olduğu kaydedildi.

SGK açıkladı! Erken emekli olacak meslekler hangileri? Listeye 44 meslek daha eklendi!

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen çalışanların belirli bir sigortalılık süresini tamamlamış olmaları ve minimum prim gün sayısına ulaşmış olmaları lazımdır. Öte yandan, her meslek grubu için belirlenen özel şartlar ve çalışma süreleri de yer almaktadır. SGK, yeni listeyi açıkladı.

Özel Hastane ücretlerini taksitle ödemek mümkün! İşte o detaylar

İhtiyaç duyduğunuz sağlık hizmetlerinin ücretlerini peşin ödemek zorunda değilsiniz! Artık taksitlendirme seçeneğiyle ödemelerinizi kolayca yapabilirsiniz. 

Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

Orta sınıf, özel hastanelerden resmen koptu. Özel Hastaneler Derneği Başkanı Reşat Bahat, SGK’nin enflasyon oranında yükseltmediği fark ödemeleri nedeniyle özel hastanelerin orta sınıf için pahalılaştığını ifade etti.

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

SGK’da değişiklik! Özel hallerde erken emeklilik imkanı!

SGK mevzuatında gerçekleşmiş olan değişiklik ile birlikte, 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olan kişiler, erken emekli olabilirler. İşte detaylar!

SGK çalışanlarına müjde! 3 ay süre ile EYT mesaisi!

SGK çalışanlarına güzel haber. Üç ay süre ile EYT mesaisi verilecek. İşte detaylar!

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

SGK’dan çalışan kadınlara müjde! Anında 16 bin 106 TL ödeme! İşte detaylar!

SGK’dan çalışan kadınlara güzel haber verildi. Asgari ücret alan kadın çalışanlar için 16 bin 106 TL verileceği açıklandı. İşte detaylar!

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar!

SGK'nın, özel hastaneleri tüm branşlarda anlaşmaya zorlamasıyla, bazı özel hastaneler SGK sistemi dışında kaldı. Devlet hastanesinde randevu bulamayan hastalar, özel hastanelerde fahiş rakamlarla karşılaşıyor. Şimdi de yüzde 40 zam gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

SGK emeklilerine maaşa ek ödeme müjdesi duyuruldu! Ödemeler yarından itibaren verilecek

SGK emeklilerine özel ek ödemeler açıklandı. Emekliye ek ödeme miktarı yarından itibaren verilecek. İşte detaylar…

Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste

Sağlık problemleri için devlet yerine tercih edilebilen özel hastaneler, hastalardan ücret talep ediyor. Peki özel hastanelerin ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste...

özel hastane sgk Haberi

özel hastane sgk

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, kurumla anlaşmalı özel hastanelere kısmi branşlarda değil bütün branşlarda hasta kabul etme zorunluluğu getirilmesi kararı verildi. 

Bu karar sebebiyle pek çok hastane “SGK ile anlaşmalı hastaneler” kapsamı dışında kaldı. Temmuz'da Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle beraber özel hastanelerin sağlık hizmet bedelleri ciddi oranlarda zamlandı.

İşte tüm ayrıntılar...

Temmuz'da Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle beraber özel hastanelerin sağlık hizmet bedelleri yüzde 40 zamlandı. Bu süreçte hastalar ciddi oranda mağduriyet yaşarken, devlet hastanelerinde randevu bulamayan hastalar, rutin bir kan testi yaptırmak için bile fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. 

Cumhuriyet'ten Dilan Ayırkan'ın haberne göre; Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, değişiklikler sebebiyle yoksulların sağlık hizmetine ulaşamadığının altını çizerek, "Kişi başına düşen yıllık sağlık masrafı, ortalama 3 bin...