15 / 05 / 2024

Milyonlarca memur ve emekli memur için yeni zam maratonu!

Milyonlarca memur ve emekli memur için yeni zam maratonu!

Milyonlarca memur ve emekli memur, toplu sözleşme sürecine girmeye hazırlanıyor. Tüm gözler, 1 Ağustos'ta yapılacak olan görüşmelere çevrildi. Bu süreç, 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memuru kapsıyor. İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılar...



Faruk Erdem, "Ağustos ayında memurların ve emeklilerin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor. Burada yeni bir zam süreci başlayacak. Masada 2 taraf oluyor; kamu iş vereni olarak devlet onu da Çalışma Bakanlığı temsil ediyor. Diğer tarafta ise sendikalar oluyor. En büyük memur konfederasyonu Memur-Sen olduğu için onlar temsil ediyor." dedi.

Milyonlarca memur ve emekli memur için yeni zam maratonu!

Faruk Erdem'in açıklamalarına göre, Türkiye'deki kamu görevlileri ve emeklileri için önemli bir toplu sözleşme süreci yaklaşıyor. Memur-Sen tarafından hazırlanan 120 maddeden fazla bir paket, Çalışma Bakanlığı'na sunulmuş durumda ve tüm bu maddeler masaya gelecek. Bu süreç, 4 milyondan fazla kamu görevlisi ve 2,5 milyon kamu emeklisini yakından ilgilendiren önemli gelişmelere sahne olacak.

Emeklilerin tamamının toplu sözleşmeye girmesinin uygun olabileceğini belirten Erdem, bu durumun aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Yani alınacak bazı haklar, diğer emekli kesimleri için de geçerli olabilir, ancak bu durum daha ileri aşamalarda netleşecektir.


Geri Dön