12 / 05 / 2024

Milyonlarca memura ve emekliye müjde! Bakan Işıkhan açıkladı

Milyonlarca memura ve emekliye müjde! Bakan Işıkhan açıkladı

Enflasyon nedeniyle sıkıntılı günler geçiren milyonlarca emekli ve memura Bakan Vedat Işıkhan'dan müjdeli haber geldi. Bakan Işıkhan ocak ayını işaret etti.



Şu anda Türkiye'de ekonominin en önemli sorunlarından biri olarak enflasyon görünüyor. Özellikle işçi ve memur kesimi enflasyon nedeIşıkhan, "Haklarınızı helal edin çünkü aslında bu süreç iyi geçti, çok fazla tartışma yaşamadan sosyal diyaloğu da geliştirerek, birbirimizi daha iyi tanıyarak, iletişim kalıplarımızı ve sınırlarımızı bilerek çok iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Allah utandırmasın" dedi.

Her alanda zamları iyileştirmeye çalıştıklarını belirten ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyerek adım attıklarını belirten Işıkhan, “"Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam" ifadelerini kullandı.niyle çok zorlandı. Memur ve emeklilere ise müjdeyi Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan verdi. 

Bakan Işıkhan, yaptığı değerlendirmelerde kısmi uzlaşma sağlanan ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na kalan kamu toplu sözleşme süreci ile alakalı konuştu. Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" dedi. Ayrıca bütün kamu görevlilerine 2024 yılının Ocak ayında yüzde 45’e yakın zam yapılacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Hizmet Kolları İmza Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle de son zamanlarda sık sık konuşulan ve bir neticeye bağlanması beklenen Kamu görevlileri ve emeklilerin zamlarına ilişkin kısmi de olsa bir uzlaşma sağlandığını söyledi.

 


Geri Dön