19 / 05 / 2024

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! O vergiden muaf olabilirsiniz! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! O vergiden muaf olabilirsiniz! 

Tapuda yeni dönem resmen başlamışken milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri de 1 Kasım tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı şartların taşınması gerekiyor. İşte o şartlar...



Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı, banka hesabına havale, EFT, internet sitesi ve E-Devlet üzerinden ödenebiliyor. 

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLABİLİRSİNİZ!

Emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilirsiniz. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı şartları taşımak gerekiyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden bir mülkü olan fakat mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekli vatandaşlar emlak vergisinden muaf olabiliyor.

Ayrıca dullar, yetimler, şehit aileleri, gaziler ve işsizler de emlak vergisinden muaf oluyor. Tüm bunlar dışında brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da emlak vergisinden muaf oluyor. 

Ayrıca bu şartları taşıyıp, emlak vergilerini ödeyenler de ödedikleri tutarları 5 yıla kadar geri alabiliyor. 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! O vergiden muaf olabilirsiniz! 

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR? EMLAK VERGİSİ BORCUMU NASIL ÖDEYEBİLİRİM?

Tapu sahipleri emlak vergisini nasıl ödeyeceğini merak ediyor ve araştırıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergilerini eğer internet üzerinden ödemek istemiyorsanız mülkün bağlı olduğu belediyeye başvurup da yapabilirsiniz. Ayrıca tüm bunlar dışında emlak vergisi 2. taksit ödemeleri banka şubelerinden de yapılabiliyor. 

EMLAK VERGİSİNİ NASIL ÖDEYEBİLİRİM?

Emlak vergisi ödemeleri ile ilgili olarak öncelikle belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur ve bunun dışında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina da kullanma izninin fotokopilerinin hazır şekilde bulundurulması gerekir. 

Yine verilen bilgilere göre, beyanname için meskenin yer aldığı adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarasının da bildirilmesi de gerekiyor. 

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Web tapu işlemleri nelerdir?


Geri Dön