25 / 07 / 2024

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren maaş zamlarında 15 Ocak şoku yaşanıyor. Gelen zamlara sevinen, sayıları milyonları bulan ücretli bu ay maaş ödemesini zamlı alamayabilir.




ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ İŞSİZLİK FONUNDAN ALINACAK

Öte yandan, 1.7 milyonu aşkın işveren kesimi ve sayıları 7.5 milyonu bulan çalışanın yararlanacağını asgari ücret desteğinin tutarının da  17.1 milyar lira maliyeti olacağı hesaplandı. Bu tutarın İşsizlik Sigortası Fonu içerisinden karşılanacağı bildirildi.

 Bu durumda memur maaşlarına yönelik yapılan yüzde 30’luk artışın 128.4 milyar lira, emekli maaşlarındaki artışın 131,5 milyar lira tutarında olduğu, 5 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşındaki artışan 2 milyon 721 bin emeklinin faydalanacağı ve bu miktarın ise maliyetinin 21.9 milyar lira olarak hesap edildiği kaydedildi.

Asgari ücret desteği oranları da netleşirken, destek ödemeleri 2023'ün haziran ayına kadar devam edecek.

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

İşverenlerce, 2022'nin aynı ayına ilişkin SGK'ye verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde prime esas günlük kazancı 250 lira ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek koşuluyla, 2023'te cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde ya da muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının; 2023 yılı boyunca ilk kez bu kapsama alınan iş yerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının; ocak-haziran 2023 dönemi için günlük 13,33 Türk lirası ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, bu işverenlerin SGK'ye ödemesini yapacakları sigorta primlerinden mahsup edilecek ve bu tutar, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan sağlanacak.

Prime esas günlük kazanç tutarı, toplu iş sözleşmesine tabi özel sektör işverenlerine ait iş yerleri için 500 lira olarak esas alınacak.

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Milyonlarca kişi ikramiye gibi ödeme alacak!  Bakanlık 38 farklı destek ödemesi açıkladı, birinde siz de olabilirsiniz!

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

 


Geri Dön