15 / 05 / 2024

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek

Vergi affı borç yapılandırmasına yapılacak düzenleme ile 2 bin TL'ye kadar olan vergi borçları silinecek ve daha çok bedelli borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sunacak.



ANAPARADA DAHİ İNDİRİM

Borcunu daha evvel ödeyene ek avantajlar sunulacak. Nakit ödemede borç anaparasına ilave edilen yurt içi ÜFE bedelinin (enflasyon farkının) yüzde 90’ından vazgeçilecek. Misalen; biriken borç faizi 10 bin TL ise bunun 9 bin TL'si silinecek. Sadece 1000 TL'si talep edilecek. Diğer taraftan idari para cezaları (trafik cezaları gibi) yapılandırılırken asıl alacak bedelinden (anaparadan) yüzde 25 indirim yapılacak. Vergi, ceza, faiz gibi hangi tarzdan olursa olsun 2 bin TL geçmeyen borçlar silinecek.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek

31 ARALIK 2022 ÖNCESİ DÖNEM

14 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, 31 Aralık 2022’den evveli kamu borçlarını kapsayacak. Sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına binaen uygulanan ve aktif halde olan ceza puanları silinecek. Bağkur sigortalılık sürelerinin durdurulması ve ihya edilmesine olanak sunulacak. Yapılandırma paketi belediyelere olan emlak vergisi ödenecekleri, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da içine alacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da sunulacak. Zelzele bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için de yeni maddeler ilave edilmesi
 bekleniyor.

 


Geri Dön