15 / 05 / 2024

Milyonların borcu siliniyor! Eğer elektrik, su, telefon borcunuz varsa…

Milyonların borcu siliniyor! Eğer elektrik, su, telefon borcunuz varsa…

Milyonlarca borcu olan vatandaşa güzel haber geldi. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!



MİLYONLARIN BORCU SİLİNECEK!

Yapılacak olan düzenlemeden faydalanmak için icra işleminin başlamış olması şartı bulunmaktadır. Borcu olan ancak icra işlemi başlamayanlar paket kapsamında yer almayacak. Silinme işlemi için bir tarih belirlenecek.

İlk çalışmalara göre 15 Ağustos öncesi borçların silinmesi planlanmaktadır. İlk aşamada 2 bin liraya kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet tarafından üstlendi ve 2 bin liraya kadar olan borç silinip, icradan düşecek. Bu amaçla vatandaşların borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecektir. Bu şekilde vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış oluyor.

Dar gelirli vatandaşların İcra ve haciz borçlarının silinmesi sürecinin başlaması için yasa çıkması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyurduğu 30 milyar lira büyüklüğündeki borçların silinmesi için icra işleminin başlamış olması şartı vardır. Borcu olan ama icra işlemi başlamayanlar bu bahsedilen paket kapsamında yer almayacak.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu silinecek. Paket iki aşamadan oluşacak.

2 bin liraya kadar olan Borç silinecek, icradan düşecek. Bu şekilde vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak. Paketin ikinci ayağında ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlarla ilgili düzenleme yapılacak.  1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlar devlet tarafından karşılanacak. Bu borçların silinmesi için öncelikle yasa teklifi hazırlanıp, TBMM’ye sunulacak. Komisyon ve genel kurul görüşmelerinin ardından son hali verilecek ve Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra düzenleme hayata geçecek. Silinecek borçlar bireysel borçlar statüsünde yer alan borçlardır.

Asgari ücretliye ikramiye! Beklenen ikramiye müjdesi sonunda geldi!

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 80 artış! İşte detaylar!

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? İşte gübre fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön