01 / 05 / 2024

Moldova’daki Cumhurbaşkanlığı Binası hizmete açılacak!

Moldova’daki Cumhurbaşkanlığı Binası hizmete açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Moldova’da yenilenen Cumhurbaşkanlığı Binası’nın açılışını yapacak. Bina, Kişinev bölgesinin sembolü olarak görülüyor.



Darbe girişiminde tahrip edildikten sonra Türkiye tarafından restore edilen Moldova Cumhurbaşkanlığı Binası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Yenilenen bina, Kişinev’in sembolü olarak kabul ediliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 17-18 Ekim tarihlerinde Moldova’ya giderek mevkidaşı Igor Dodon ile bir araya gelecek Erdoğan, 2009 yılında ülkedeki hükümet karşıtı protestolarda ağır tahribata uğrayan ve TİKA tarafından yeniden restore edilen Moldova Cumhurbaşkanlığı Binası’nın resmi açılışını yapacak. 

Moldova’daki Cumhurbaşkanlığı Binası hizmete açılacak!

Bölgesel sorunlar ve başta FETÖ olmak üzere terörle mücadele konuların ele alınacağı görüşmelerde Moldova’daki FETÖ okullarının kapatılması ve Maarif Vakfı’na devredilmesi de karara bağlanacak. Yaklaşık 500 milyon dolar olan iki ülke ticaret hacminin 1.5 milyar dolara çıkarılması ve Türk şirketlerin Moldova’ya yatırım yapması için teşvik edilmesi için atılacak adımlar değerlendirilecek. Ülkede 350 milyon dolarlık  yatırımda bulunan 213 Türk firmasının bir araya gelmesi planlanıyor.


Geri Dön