06 / 05 / 2024

Mozambikliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Mozambikliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Mozambik vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmaları mümkün müdür? Mozambikliler Türkiye'den nasıl ev alabilir? Mozambikliler Türkiye'den nasıl arsa alabilir? Mozambikliler Türkiye'den nasıl işyeri alabilir? İşte yanıtı...



Mozambikliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Mozambik, Afrika'nın güneydoğusunda, Hint Okyanusu'na kıyısı olan ülkedir.


Ülke; Tanzanya'nın güneyinde, Malavi ve Zambia'nın kuzey batısında, Zimbabve'nin doğusunda, Swaziland ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundadır.


Peki Mozambik vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmaları mümkün müdür? Mozambikliler Türkiye'den nasıl ev alabilir? Mozambikliler Türkiye'den nasıl arsa alabilir? Mozambikliler Türkiye'den nasıl işyeri alabilir? 


Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul edinme hakkına sahip olan vatandaşlar arasında Mozambik vatandaşları da bulunuyor.


Tapu Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre yabancıların Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmaları sırasınd abazı sınırlamalar bulunuyor. Kanuna göre farklı şehirlerde de olsa bir yabancının Türkiye’den satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. 


Mozambiklilerin Türkiye'deki tapu işlemleri..

Mozambik vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilmeleri için gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.





Geri Dön