16 / 05 / 2024

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.



MÜCEVHER İHRACATINDA LİDER: BAE VE ABD!

2023 ilk 6 aylık dönemine ülkeler bazında yapılan ihracat miktar ve FOB değeri olarak Dahilde İşleme Rejiminden dolayı farklı hareketler sergiledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yapılan ihracat miktar bazında yüzde 205 artarak 29,9 tondan 90 tona yükselirken değer bazında yüzde 58 artış yaşandı. 

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

ABD'ye ihracat yüzde 347 artışla 40 tondan 181,8 tona yükselirken dolar bazında yüzde 9'luk artışla 505 milyon dolardan 550 milyon dolara yükseldi.

Hong Kong ve İsrail yine geleneksel pazarlarda yerini korurken İsviçre miktar olarak yüzde 475'lik artışla 1 tondan 6,3 tona, FOB değeri olarak da yüzde 991 artışla 29,8 milyon dolardan 325,6 milyon dolara yükselDİ.

Meksika ile ilişkiler giderek gelişiyor ve Amerika kıtasındaki parlayan yıldız ilk 5 ülke arasında daha sık yer alıyor.

Altın ithalatında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Yılın ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön