13 / 05 / 2024

Mudanya sahilinde kentsel dönüşüm başladı!

Mudanya sahilinde kentsel dönüşüm başladı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale süreci tamamlanan Mudanya İskelesi - Mütareke Binası arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon Projesi kapsamında sahilde çalışmalar başladı.



Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale süreci tamamlanan Mudanya İskelesi - Mütareke Binası arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon Projesi kapsamında sahilde çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından şimdi de sahil turizmi için düğmeye bastı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazını da içine alan yaklaşık 88 kilometrelik sahil bandını her bölgesinin yapısına özel projelerle turizme açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda en önemli çalışmayı Mudanya sahilinde başlattı. 


DEĞER KATACAK 

Çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi alan Başkan Altepe, uzun zamandır hazırlıklarını yaptıkları projede çalışmalarının başladığını söyledi. Çalışmaların ilk etabının restorasyonunu tamamladıkları Mütareke Binası ile BUDO İskelesi arasında kalan 1 kilometrelik sahil bandında yapılacağını belirten Başkan Altepe, "Yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılmış olacak. Deniz dolgusu, su içi betonları, deniz üstünde seyir terasları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çevre düzenlemesi, çeşitli kafe ve büfelerle burası tam anlamıyla bir sahil bandı olacak. Gerek Mudanyalıların gerekse Bursalıların en önemli buluşma noktası haline gelecek. Yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olacak çalışmalar, şimdiden halkımıza hayırlı olsun" dedi.  


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön