06 / 05 / 2024

Mulson Yaşam projesinde son 29 daire!

Mulson Yaşam projesinde son 29 daire!

Mulson Yaşam konutlarını tasarlarken İzmir Güzelbahçe'nin iklim koşullarına cevap veren, burada yaşayanları rahat ettirecek isimlendirmeyi yaratabilmek önemli bir girdi oldu. Mulson Yaşam projesinde son 29 daire alıcısını bekliyor.



Çok katlı konut bloklarının dolaşım alanları yani merpen ve koridorları yarı açık alanlar olarak tasarlandı; böylelikle bütün dairelerden doğrudan açık havaya çıkılmasıyla her birinin sokağa açılan müstakil bir ev gibi hissedilmesi sağlandı. Yerleşimin hakim rüzgarının bu açık alanları yalayarak dolaşmasıyla  İzmir  ikliminde aranan serinlik bütün evlerin kapılarına uğrayacak. 


SOSYALLEŞME İMKANI 

Dolaşım alanlarını bağlayan açık merpen kovaları yapıların çatısında yaratılan manzaraya hakim bahçelerde sonlanmakta. Bu bahçeler burada Mulson Yaşam sakinlerinin sosyalleşme olanağı bulabilecekleri, rahatlama ve dinlenmeye yönelik ortak alanlar olarak düşünüldü. 

Çatı bahçelerinin yanı sıra zemin katta yer alan havuz, ve bir iç avluya açılan fitness salonu da ortak kullanılacak diğer alanlar. 

Deniz ve dağ manzarasına yönlendirilen dairelerin plan kurgusu, kapalı ve açık yaşam alanlarının birbiriyle kolaylıkla birleşebileceği içeriden dışarıya akan mekanlar olarak tasarlandı. Açık mutfaklar, ana yaşam alanları, her dairede 11 metrekare ayrılan geniş balkonlarla kayar kapıların açılmasıyla kesintisizce birleşebilecek. İzmir'in vazgeçilmez alışkanlıklarından olan dışarıda yaşamın rahatça yerleşebileceği bu teras niteliğinde geniş balkonlarda, cephelerde tasarlanan özel panjurların kullanılmasıyla gölgeli ve havadar bir veranda havası yaratıldı. 


MİKRO KLİMA 

Bu proje için özel tasarlanan ve uygulanan modüler gölgelikler bütün yapıları ikinci bir deri gibi kaplamakta ve daire içlerinde bir mikro klima yaratmaktadır. 

Kapalı tutulduklarında havayı içeri alırken ışığı süzecek olan bu gölgeliklerin aynı zamanda karayolu trafiğinden gelebilecek olan sesi ve tozu da filtreleme işlevi de vardır. 


SÜRPRİZLER VAR 

Daire sakinlerinin kendi tercihlerine ve gün içinde ışığın dolaşımına bağlı olarak farklı seviyelerde katlayarak kullanacakları bu panjurlar yapıların cephelerinde daima değişen bir hareketlilik, çeşitlilik görsel bir zenginlik oluşturacaktır. Balkon duvarlarında parlak Ege ışığını soğurarak keskinliğini azaltmak amacıyla kullanılan derin renkler ise gölgeliklerin hareketiyle birleştiğinde cepheler de sürprizler yaratacaktır. 


HaberTürk Egeli


Geri Dön