15 / 05 / 2024

Murat Kurum'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsat konutları cevabı!

Murat Kurum'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsat konutları cevabı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Samsat’ta afet konutlarının yapılmadığı yönündeki iddialara yanıt verdi. İşte detaylar...



Hürriyet'te yer alan habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Adıyaman Samsat’ta 2017 ve 2018 senelerinde peş peşe meydana gelen iki depremin ardından yapılan afet konutlarına ilişkin resmî sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına cevap verdi.

Aktarılan detaylara göre, Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Yapılmadı’ dediği konutlarda güvenle oturan Samsatlılar.” diyerek yayımlamış olduğu video da Samsat’lıların kalıcı afet konutlarındaki hayatlarını paylaştı.

Murat Kurum dan Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsat konutları cevabı!


“4 DEPREM OLDU, ÇOK ŞÜKÜR BİR ŞEY OLMADI”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum'un yayımladığı videoda, Bakanlık bünyesinde Adıyaman Samsat’ta depremler sonra hayata geçirilen Afet konutları da anlatıldı. Yine paylaşılan detaylara göre, konutlarında yaşamlarına devam eden afetzedeler, depremler sonrasında konutlarına hiçbir şey olmadığını belirterek “Konutlarımızdan memnunuz. Güzel evlerimiz, kullanışlı. Gönlüm rahat, içim rahat. Daha güvende hissediyorum. Bizim konutlarımız güzel. Biz evlerimizi seviyoruz. Doğalgazımız var, her şeyimiz dört dörtlük. Evlerimiz kentin yapısına, şehrin coğrafi dokusuna da uygun. Depreme dayanıklı konutlar yapıldı. Tek katlı inşa edildi. Artık insanlar korkmuyor yani. Adıyaman depreminin ardından biz bu evleri güvenli olduğunun farkına baya vardık zaten. 4 adet deprem oldu, çok şükür ki bir şey olmadı. Şu anda çok güzel konutlarda oturuyoruz. Konutlarımız çok güzel, depreme dayanıklı, kendimizi güvenli hissediyoruz.” diye konuştu.

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 3.5 şiddetinde deprem!

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?


Geri Dön