06 / 05 / 2024

Murat Kurum'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Murat Kurum'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023'e kadar Türkiye genelinde kentsel dönüşüme girmemiş konut kalmamasını istediklerine dikkat çekti. 



Bakan Murat Kurum, depreme hazırlıklı olmak durumunda olduklarına vurgu yaparak, şu cümleleri kurdu:

"Bu acıları bir daha yaşamamak adına da bütün yapı stoğunu depreme hazır hale getirecek adımları atmak zorundayız. Büyükşehir Belediyemiz bu noktada bir vizyon ortaya koyuyor. Yakın zamanda paylaşacaklar Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi çerçevesinde en acil, en öncelikli dönüşümden başlamak suretiyle her yıl belirli bir miktardaki konutun dönüşümünü başlatıyor olacak. Tüm Türkiye'de bir projemiz, hayalimiz var. 2035 yılına kadar tüm Türkiye'de kentsel dönüşüme girmemiş konut kalmasın istiyoruz. Bu vesileyle Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle bu dönüşüm sürecini kararlı şekilde yürüteceğiz."

Murat Kurum, ayrıca şunları da söyledi:

"Tüm Türkiye'de gerek sosyal konutlarla gerek kentsel dönüşüm konutlarıyla birlikte 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık. Bu, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir rakam."

Murat Kurum dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

"Hemen hemen her ilçemizde bir dönüşüm projesi yürütüyoruz"

Marmara Depremi'nden sonra yapılan çalışmalara dikkat çeken Kurum, şunları sözleri söyleyerek konuşmasını noktaladı:

"Aslında o günden bugüne baktığınızda, tüm Türkiye'de gerek sosyal konutlarla gerek kentsel dönüşüm konutlarıyla birlikte 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık. Bu dünyada eşi benzeri görülmemiş bir rakam. Bu çerçevede de 81 ilimizde hem kentsel dönüşüm konutları yapıyoruz hem de sosyal konut projeleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Kocaeli'mize de Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimizle bir uyum halinde, hemen hemen her ilçemizde bir dönüşüm projesi yürütüyoruz. İlk önce bugün Kocaeli Körfez ilçemizdeydik ve burada Barbaros Mahallemiz var. Hepimizin de bildiği, aslında buradaki yangın sebebiyle mahallenin risk altında olduğu bir süreci yaşamıştık ve bugün orada mahalleli kardeşlerimizle vatandaşlarımızla bir araya geldik, onların taleplerini dinledik ve akabinde de onlar için yapacağımız rezerv konutlarımızın alanını inceledik. Rezerv konutlarımızı Kocaeli Körfez, Derince bölgesinde yapacağız. Aslında bakarsanız hem Kocaeli'ye hem Derince'ye yakışacak, gerçekten deprem riskini bertaraf edecek 534 tane rezerv konutumuzun da sürecini başlatıyoruz. İnşallah haziran ayında da burada konutlarımızın temelini atmak suretiyle 1,5-2 yıl içerisinde tamamlayacağız ve Barbaros Mahallemizin bu riskli alandaki konutlarını, rezerv alana taşıyacağız. Yine aslında Derince bölgesi için de çalışmalarımızı bu manada yürütüyoruz ve toplamda Barbaros Mahallesi'nde 6,4 hektarlık alanın dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız."


Geri Dön