28 / 04 / 2024

MÜSİAD 'Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu' toplantısı düzenledi!

MÜSİAD 'Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu' toplantısı düzenledi!

Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği ( MÜSİAD ) Bursa Şubesi, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu 'Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu' konusunu masaya yatırdı...



Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu 'Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu' konusunu masaya yatırdı...



Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sektör Kurullan Başkanı Kemal Ermiş, sektör kurullarının MÜSİAD'ın can daman olduğunu ifade ederek, "MÜSİAD Bursa Şubesi olarak, 16 sektör kurulumuzun yaptığı toplantılar sonrasında oluşturduğu raporlar, sektörlerin geleceğine ışık tutmaktadır. Bugün, Türkiye ekonomisine en önemli katkıyı sağlayan sektörlerden biri olan İnşaat ve Çevre sektörünün sorunlarını ele alacağız. Bursa'nın planlama ve arsa üretim ile ilgili mevcut sorunlarına çözüm aranması noktasında toplantımızın önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu olarak, üyelerinin iş hacmini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini dile getiren MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Alpaslan Şenocak da, "Bursa' da sektörün birçok sorunu mevcut Bu sorunların en başında planlama ve arsa üretme sıkıntısı yer alıyor. Bizler arsa üretimi konusunda, mevcut arsalarda dönüşüme gidilmesi düşüncesindeyiz" dedi. Bursa'da planlamanın kentsel dönüşümden önce çok iyi ele alınması gerektiğinin de altını çizen Şenocak, bu konuda kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve üniversitelerin ortak çalışması gerektiğini de vurguladı. 

Arsa üretim sorununun planlamanın da en büyük sıkıntılarından biri olduğunu söyleyen Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Hakan Karademir ise, Bursa'da konut stokunun fazla olduğunu vurgulayarak, "Ben Bursa'da hala konut ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. 

Mevcut yapının değiştirilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bu bağlamda Üniversiteler, STK'lar, kamu kurumlan ve sektörün dinamikleri tarafından oluşturulacak bir konsorsiyumdan çıkacak ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 



Posta Bursa 


Geri Dön