23 / 12 / 2024

MÜSİAD Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu'nu masaya yatırdı!

MÜSİAD Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu'nu masaya yatırdı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu 'Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu' konusunu masaya yatırdı. Toplantıya çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamı ve STK yöneticileri katıldı.




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu 'Bursa'da Planlama ve Arsa Üretim Sorunu' konusunu masaya yatırdı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Hakan Karademir'in de konuşmacı olarak katıldığı toplantıya BTSO Meclis Üyesi ve İnşaat Komisyonu Başkanı Ali Tuğcu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Fuat Çolak ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamı ve STK yöneticileri katıldı.

 

GELECEĞE IŞIK TUTUYOR 

Toplantının açılışında konuşan MÜSIAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sektör Kurulları Başkanı Kemal Ermiş, sektör kurullarının MÜSLAD'ın can damarı olduğunu ifade ederek, "MÜSLAD Bursa Şubesi olarak, 16 sektör kurulumuzun yaptığı toplantılar sonrasında oluşturduğu raporlar, sektörlerin geleceğme ışık tutmaktadır" şeklinde konuştu. 


ORTAK AKIL

 İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu olarak, üyelerinin iş hacmini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini dile getiren MÜSIAD Bursa Şubesi İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Alpaslan Şenocak ise, "Bursa' da sektörün birçok sorunu mevcut. Bu sorunların en başında planlama ve arsa üretme sıkıntısı yer alıyor. Bizler arsa üretimi konusunda, mevcut arsalarda dönüşüme gidilmesi düşüncesindeyiz" dedi. 

Bursa'da planlamanın kentsel dönüşümden önce çok iyi ele alınması gerektiğinin de altını çizen Şenocak, bu konuda kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve üniversitelerin ortak çalışması gerektiğini de vurguladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ise "Plan dediğimiz şey, geleceğin taahhüdüdür. Bursa, Osmanlı-İsIam şehri mantığının DNA' sının oluşturulmaya başlandığı bir şehirdir. Ecdadımız planlamayı bin 300'lü yıllarda yapmışlar takat sanayinin gelişmesi ve nüfusun artmasıyla bu anlayış yok olmuştur. Sanayi olmadan kalkınmanın olmayacağı herkesin malumudur, takat sanayinin kurulması ve gelişmesi bir plan dâhilinde olabilirdi" ifadelerini kullandı. 


A Gazete




Geri Dön