30 / 04 / 2024

MÜSİAD Sinop Temsilciliği açıldı!

MÜSİAD Sinop Temsilciliği açıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Sinop Temsilciliğinin açılış törenine katılmak için geldiği Sinop'ta, Vali Yavuz Selim Köşger ile Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamlarında ziyaret etti...




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Ülkemizde, hangi koşullar altında ve hangi bedelleri ödeyerek huzur, güven ve istikrar ortamını oluşturduğumuzu unutmamalıyız. Bunun için çalışan herkese, başta hükümetimiz olmak üzere, yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.


Olpak, MÜSİAD Sinop Temsilciliğinin açılış törenine katılmak için geldiği Sinop'ta, Vali Yavuz Selim Köşger ile Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamlarında ziyaret etti. Ardından Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinde mahkumların çalışmalarından oluşan el ürünleri ve resim sergisinin açılışına katılan Olpak'a, mahkumların hazırladığı MÜSİAD Genel Merkezi'nin maketi ve yağlı boya portresi hediye edildi.


İl temsilciliğinin açılışının ardından Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelindeki gala programında konuşan Olpak, İstanbul merkezli operasyona değinerek, "Yolsuzluk iddiaları sebebiyle, 17 Aralık tarihinde başlatılan soruşturmayla oluşan ortamı, adli boyutunu ayrı tutarak, ülke ekonomimize ve güven ortamına verdiği zararlar bakımından, tüm kamuoyu ile iş adamları olarak endişeyle takip ediyoruz" dedi.


- "Kamuoyunda siyasal alana yönelik çalışma algısı mevcut"  


Olaylar üzerine basın toplantısı yaptıklarını hatırlatan Olpak, şunları söyledi:


"İş adamları olarak, bizim bu ülkenin geleceğine daha fazla yatırım yapabilmemiz için temel beklentimiz, büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devam etmesi, daha hızlı ve adil işleyen bir yargı sistemi ve bireysel hak ve özgürlükleri daha da gelişmiş bir Türkiye'de yaşamaktır. Yerel seçimler, ardından cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sürecine girdiğimiz bugünlerde, bu adli soruşturma sebebiyle yaşananların, ekonomimiz üzerindeki yansımaları ve muhtemel etkiler bakımından, kamuoyunda, siyasal alana yönelik ciddi bir çalışma algısı mevcuttur. Bu algı, hızla ortadan kaldırılmalıdır."


- "Yolsuzluk iddiaları araştırılmalı"


Kim tarafından gündeme getirilirse getirilsin, muhtevası ve muhataplarına bakılmaksızın, yolsuzluk iddialarının araştırılması gerektiğini dile getiren Olpak, "Bu durum hepimizin ortak arzusudur. Bu noktada hukukun temel doktrini olan masumiyet karinesi, her olayda olduğu gibi unutulmamalıdır. Uluslararası arenada ülkemize yönelik algıları olumsuz yönde etkileyen bir itibarsızlaştırma operasyonunun manipüle edildiği iddiası kamuoyunda yaygın kanaat ise bu kanaat, gerekçeleriyle birlikte, hızla ortadan kaldırılmalıdır" diye konuştu.


- "Kayıplar 125 milyar Türk lirasını buldu"


İddiaların adli boyutun dışına taşmasının ekonomiye ciddi zararlar verdiğini ifade eden Olpak, şunları kaydetti:


"Yolsuzluk iddialarının yansımasının, adli boyutunun dışına taşması, ekonomimize ciddi zarar vermiştir. Öyle ki soruşturmayı takip eden 10 günde, dolar kuru önce 2,16 ile son dönemlerin en yüksek zirvesine ulaştı. Faiz de benzer şekilde 1,4 puan artarak, yüzde 10,2  seviyesine geldi. Borsadaki kayıplar yüzde 17'ye ulaştı. Sadece bu 3 kalemdeki kayıp yılın son günlerine gelindiğinde 125 milyar Türk lirasını buldu. Bu rakama, özel sektörün kayıpları dahil değildir. Ülkemiz için önemli olan, şu ana kadar yaşanan olumsuz yansımaların, sadece döviz, faiz ve borsa alanıyla sınırlı kalmasıdır. Temennimiz, üretim ve ticaret alanına yansımadan, toparlanmanın hızlı bir şekilde sağlanmasıdır. Çünkü, borsa, faiz ve döviz alanında bozulma ve toparlanma hızlı olabilirken, hiç arzu etmeyiz ama bozulma piyasaya yansırsa, daha kalıcı zararlar verebilir. Şimdi sormak istiyorum, kendi mecrasında yürüyen adli bir sürecin ülke ekonomimize yansıması böyle mi olmalı?"


Türkiye'de 10 yıllık ekonomik ve sosyal kazanımların olumlu sonuçlarının yaşandığını vurgulayan Olpak, "Geriye baktığımızda, en önemli kazanımımızın da huzur, güven ve pozitif istikrar olduğunu görüyoruz. Lütfen, ülkemizin geleceğine, hep birlikte ve mutlaka sahip çıkalım. Ülkemizde, hangi koşullar altında ve hangi bedelleri ödeyerek huzur, güven ve istikrar ortamını oluşturduğumuzu unutmamalıyız. Bunun için çalışan herkese, başta hükümetimiz olmak üzere, yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.


Vali Köşger ise MÜSİAD ve diğer iş adamları derneklerinin çok büyük katkıları olduğunu ifade ederek, "Gelirin adil bir şekilde paylaşılması noktasında bu derneklerin çok önemli katkıları var. Bu işe gönül veren herkese teşekkür etmek lazım. Ülkemizin hem demokratik hem de ekonomik manada daha ileriye gitmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Ben de sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön