03 / 05 / 2024

MÜSİAD'ın Çorum şubesi açıldı!

MÜSİAD'ın Çorum şubesi açıldı!

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, beraberindeki Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ile MÜSİAD Çorum Şubesinin açılışını gerçekleştirdi....




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "2013 yılında küresel ekonomik krizin etkileri, Gezi olayları, Suriye'de hala devam eden acılara kadar politik ve ekonomik istikrarı etkileyecek birçok olaya şahit olduk. Bunlara rağmen Türkiye ekonomisinin hala büyümeye devam etmesini, hem de artan oranla devam etmesini oldukça önemli buluyoruz" dedi.


Olpak, beraberindeki Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile MÜSİAD Çorum Şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından kentteki bir otelde gala programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, MÜSİAD tarafından hazırlanan multivizyon gösterisi sunuldu. 


MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, programdaki konuşmasında, 7 bini aşkın üyesi, 35 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 500 bin kişiye istihdam sağlayan bir iş adamı derneği olarak faaliyetlere devam ettiklerini dile getirerek, "MÜSİAD olarak yurt içinde 69 noktada, yurt dışında ise 60 ülkede faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu büyük aile içerisinde üyelerimiz ve ülkemiz için bıkmadan, usanmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu


Türkiye'nin doğru yolda, hızla ilerlediğini vurgulayan Olpak, şöyle devam etti:


"Yurt dışı ziyaretlerimizde de bunları bize söylüyorlar. Ben bu tespiti, içinde yaşadığımız şu günlerde daha anlamlı buluyor, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceğine hep birlikte sahip çıkalım. Ülkemizde hangi mücadelelerle bu huzur, güven ve istikrar ortamının sağlandığını unutmayarak, bunun için çalışan herkese ve hükümetimize teşekkürlerimizi yürekten ifade etmek istiyorum."


-  "2013'ün de yüzde 4'lük bir büyüme ile kapanabileceğine inanıyoruz"


"Hamdolsun ekonomimiz, maalesef birilerinin kötümser senaryo pompalamalarına rağmen iyi yolda devam ediyor" diyen Olpak, "2013 yılının üçüncü çeyrek büyüme oranları yüzde 4,4 olarak açıklandı. Birileri bunu hayretle karşıladı. Bunları hayretle karşılayanları ben de hayretle karşıladım. 2013'ün de yüzde 4'lük bir büyüme ile kapanabileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


Olpak, konuşmasını şöyle tamamladı:


"2013 yılında küresel ekonomik krizin etkileri, Gezi olayları, Suriye'de hala devam eden acılara kadar politik ve ekonomik istikrarı etkileyecek birçok olaya şahit olduk. Bunlara rağmen Türkiye ekonomisinin hala büyümeye devam etmesini, hem de artan oranla devam etmesini oldukça önemli buluyoruz. Bizim açımızdan tekrar etmek isterim ki 2014 yılında da bu büyümenin sürdürülebilmesinin temel şartı, huzur, güven ve istikrar ortamının devam ettirilmesidir. Önümüzdeki dönemde yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin olduğu süreçte hükümetimizin bugüne kadar yapmadığı gibi popülist yaklaşımlarda bulunmayacağını bekliyoruz. Ekonomi yönetiminden beklentimiz, elbette mali disiplinden taviz vermeyen ama özellikle küçük ve orta boy işletmeleri de rüzgara terk etmeyen, tüketimi körüklemeyen, 2012 yılında yaşadığımız gibi bir miktar iç piyasa daralmasına izin vermeyen bir politika yürütmesi yönündedir."


- Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas


Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas da Türkiye'nin yatırımları ve sosyal alanlarıyla dünyaya model olduğunu vurgulayarak, "Artık sağlıkta Türk modeli diye bir model var. Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya ülkelerine kısa sürede küçük imkanlarla büyük iş başarmanın örneği olarak takdim edilen bir başarıya sahibiz" dedi.


"Türkiye'nin son 10 yılı, inanmış ve adanmış bir anlayışın nelere kadir olabileceğinin, nasıl bir başarı öyküsü yazabileceğinin fotoğrafıdır" ifadelerini kullanan Kafkas, "10 yılda bu kadar büyük başarı öyküsü yazan yok. Demokrasiden, insan haklarından ödün vermeden milleti ile barışıklığını her gün artırarak kalkınan tek model ülke Türkiye'dir. Bu ülkede ekonomiye, sosyal alana yapılan yatırımdan fazlası demokrasiye yapıldı" diye konuştu.


Vali Başköy de Çorum'un ekonomik anlamda güçlü bir kent olduğunu belirterek, sanayi potansiyeli ve üretim çeşitliliği bakımından bölgenin önde gelen şehirlerinden biri olduğunun altını çizdi.


İş dünyasının kentin gelişimine sağladığı katkıları dile getiren Vali Başköy, "Yapılan güzel çalışmalara artık MÜSİAD da somut katkılar sunacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.


Konuşmaların ardından MÜSİAD'a katılan yeni üyelere rozet takan Genel Başkan Olpak, Çorum şubesinin açılmasına katkı sağlayanlara da plaket takdim etti.


AA


Geri Dön